Μπαμπάς στο σπίτι; Παλεύεται;

Κάτι η ανεργία, κάτι το 'να κάτι τ' αλλο βρέθηκες στο σπίτι να προσέχεις τα παιδιά. Δύσκολο ε; Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις.

Μπαμπάς στο σπίτι; Παλεύεται;
2'

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι Άλλοι. Όλοι αυτοί που θα σε κοιτάνε με απορημένο ύφος κάθε φορά που λες ότι δε δουλεύεις και είσαι σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά σου. Θα αντιμετωπίσεις ειρωνία, συγκατάβαση πιθανόν και επιθετικότητα. Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού όλων αυτό δεν είναι αντρική δουλειά.
ΟΚ ακόμα κι αν δεν είναι, έγινε και καλό θα είναι να την κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Αντιμετώπισε τους Άλλους με χαμόγελο. Δεν έχουν ιδέα. Το να είσαι σπίτι σημαίνει πολλά πράγματα και δεν είναι όλα άσχημα.

Φυσικά θα υπάρχουν στιγμές που θα θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, ίσως μάλιστα και να το κάνεις αλλά το να μείνεις σπίτι με τα παιδιά είναι μια καλή άσκηση:

1. Για την αυτοσυγκράτησή σου. Όταν αντιμετωπίζεις ένα 3χρονο θα πρέπει εσύ να είσαι ο ενήλικος της παρέας. Θα ανακαλύψεις ότι έχεις τεράστια αποθέματα υπομονής, τα οποία δεν είχες την ευκαιρία να ξέρεις όσο ήσουν εκεί έξω με άλλους ενήλικους.

2. Για το παιδί που έχεις μέσα σου. Το να παίζεις, να ανακαλύπτεις και να μαθαίνεις μαζί με το παιδί σου είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό έχεις κάνει στη ζωή σου.

Η ζωή στο σπίτι είναι μια ευκαιρία για να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους. Τώρα θα δεις πόσοι από τους φίλους σου είναι πραγματικά ανοιχτόμυαλοι.

Και το πιο αστείο της υπόθεσης; Θα υπάρξουν στιγμές που θα μιλάς σα τη μάνα σου. Ψυχραιμία. Ατάκα είναι θα περάσει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή