Πρωτότυπη πρωτοβουλία: Στάσεις λεωφορείων με αντισηπτικό υγρό σε όλη την Αθήνα

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων δύο ετών, οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, επηρεάζοντας και μεταβάλλοντας σημαντικά πολλές πτυχές και αρκετούς τομείς της καθημερινότητάς μας και ακόμη περισσότερο, εκείνον των μετακινήσεών μας.

Πρωτότυπη πρωτοβουλία: Στάσεις λεωφορείων με αντισηπτικό υγρό σε όλη την Αθήνα
Το «πσσστ» με την τεράστια αξία που μας υπενθυμίζει να παραμένουμε υγιείς και ασφαλείς!
4'

Ξαφνικά το να ταξιδέψουμε έγινε δύσκολη υπόθεση, ενώ ακόμη και οι καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρχισαν να μας αγχώνουν. Κάπως έτσι, από τη μία στιγμή στην άλλη, χρειάστηκε να επανεξετάσουμε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ασφάλειά μας, ενώ η προστασία τόσο της δικής μας υγείας, όσο και των γύρω μας, αναδείχθηκαν σε βασικές μας προτεραιότητες, κάνοντάς μας να αναλογιστούμε τι έχει πραγματικά αξία για εμάς.

Μία στάση προστασίας και υγιεινής και μία δράση με μεγάλη αξία

Αυτό ακριβώς το ερώτημα, δηλαδή το τι έχει αξία για τον καθένα μας, ειδικότερα έπειτα από όσα ζήσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, παραμένει επίκαιρο και μας υπενθυμίζει ότι μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας, αλλά είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να προστατεύσουμε εμάς, τους συνανθρώπους μας και όσους αγαπάμε.

Διότι αξία έχει μόνο η ασφάλεια όλων μας και σε κάποιες περιπτώσεις, αρκεί ένα «πσσστ» για να είμαστε περισσότερο σίγουροι ότι έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ένα «πσσστ» που μπορεί να συναντήσουμε ακόμη και στο πιο αναπάντεχο μέρος, όπως σε μία στάση λεωφορείου στην «καρδιά» της πόλης.

Βλέπετε, για εκείνους οι οποίοι μετακινούνται συχνά στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το γεγονός ότι είδαν για δεύτερη χρονιά και σε διάφορα σημεία της Αττικής, τις πρωτότυπες στάσεις λεωφορείων με dispenser διάθεσης αντισηπτικού υγρού που δημιούργησε η Eurolife FFH, ήταν αναμφίβολα μία ευχάριστη έκπληξη. Σκεφτείτε απλώς ότι καθώς περιμένετε το λεωφορείο σας και ενώ έχετε βγει από το μετρό, μπορείτε απλώς να βάλετε το χέρι σας κάτω από το dispenser που βρίσκεται στη στάση και να νιώσετε λίγο πιο ασφαλείς, απολυμαίνοντας τα χέρια σας.

«Εξοπλίζοντας» τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής

Ο λόγος που αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Eurolife FFH, σχετίζεται με το ότι κάνει τη διαφορά μέσα από πράξεις εν μέσω πανδημίας και δη, πράξεις που στοχεύουν απευθείας σε αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς αυτήν την εποχή, δηλαδή την ασφάλειά μας. Διότι όχι μόνο μας προσφέρει τη δυνατότητα να φροντίσουμε για την υγιεινή μας, μέσα από τη χρήση αντισηπτικού, αλλά την ίδια ώρα, μας υπενθυμίζει και βασικά βήματα για την καθημερινή μας προστασία, που πολλοί ξεχνάμε καθώς μετακινούμαστε βιαστικοί και αγχωμένοι στην πόλη, όπως το να κρατάμε τις αποστάσεις μας -όταν αυτό είναι εφικτό.

Να σημειώσουμε, μάλιστα, πως δεν αναφερόμαστε σε δύο ή τρεις, αλλά σε 20 στάσεις για τις οποίες η Eurolife FFH, η ηγετική και πρωτοπόρος εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχει dispenser με αντισηπτικό υγρό που ανανεώνεται τακτικά, αλλά και μηνύματα που μας υπενθυμίζουν να μετακινούμαστε ασφαλώς. Για την ακρίβεια, λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε πέρυσι η συγκεκριμένη δράση, η εταιρεία πήρε την πρωτοβουλία να την επαναλάβει φέτος, διπλασιάζοντας τον αριθμό των στάσεων!

Από την Πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι την Πανόρμου και από τη Λεωφόρο Αμαλίας, μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη Λεωφόρο Μεσογείων και πολλές ακόμη κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, που ξεκινούν από το κέντρο της πόλης και φτάνουν ως τα βόρεια και τα νότια προάστια. Σε όλα αυτά τα σημεία μπορούμε να ανακαλύψουμε και φέτος την αξία που έχει ένα φαινομενικά απλό «πσσστ», μία κίνηση υγιεινής που δίνει τόσο σε επιβάτες, όσο σε διερχόμενους, την ευκαιρία να φροντίσουν λίγο περισσότερο την ασφάλειά τους, τη στιγμή που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή καθώς μετακινούνται στους πολύβουους και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Εμείς, ας ελπίσουμε να δούμε περισσότερες δημιουργικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες, όπως εκείνη του «πσσστ» με την τεράστια αξία στο άμεσο μέλλον, δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και αποδεικνύουν ότι άξια έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια, ειδικότερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου η ασφάλεια και η προστασία της υγείας μας, αποτελούν ζητήματα κρίσιμης σημασίας. Αν ο δρόμος σας οδηγήσει, λοιπόν, σε μία από τις πρωτότυπες στάσεις λεωφορείων που έχει «ντύσει» και «εξοπλίσει» με αντισηπτικό η Eurolife FFH, μην ξεχάσετε να κάνετε και εσείς ένα «πσσστ» για να προστατεύσετε και να προστατευτείτε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή