Export Helpdesk:Ένα καινοτόμο εργαλείο από την Enterprise Greece στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων

Μια νέα, πρωτοποριακή, διαδικτυακή πλατφόρμα τίθεται στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων από την Enterprise Greece.

Export Helpdesk:Ένα καινοτόμο εργαλείο από την Enterprise Greece στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων
3'

Την περσινή χρονιά, οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες πέτυχαν άλλο ένα ρεκόρ,
σημειώνοντας αύξηση κατά 36,7% από το 2021, στα 54,68 δισ. ευρώ. Γενικότερα, την τριετία 2020-22, η πορεία των εξαγωγών μας ήταν συνεχώς ανοδική σημειώνοντας μια εντυπωσιακή συνολική αύξηση της τάξης του 78%, μια ανοδική πορεία που φαίνεται ότι συνεχίζεται και το 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών αγαθών για το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος του 2023 χωρίς τα πετρελαιοειδή, σημείωσαν αύξηση 4,3% από το ίδιο διάστημα του 2022.

Αναμφισβήτητα, οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών, είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας του ελληνικού επιχειρείν – μια προσπάθεια στην οποία, η Enterprise Greece - ο εθνικός φορέας προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών - συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, η Enterprise Greece έχει σχεδιάσει και παρέχει μία σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους Έλληνες εξαγωγείς όπως ενημέρωση για στρατηγικές εισόδου σε αγορές – στόχους, συμμετοχή σε παγκόσμιες κλαδικές εκθέσεις ή και σε μεγάλες εκδηλώσεις διεθνούς προβολής, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδος και διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων B2B, ενώ συνάπτει και στρατηγικές συνεργασίες για την παροχή τεχνογνωσίας. Επίσης, υλοποιεί high impact προγράμματα σε εξειδικευμένες θεματικές, καθώς και acceleration programs βάσει των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων και των στελεχών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία θέτει στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων μια νέα, πρωτοποριακή, διαδικτυακή πλατφόρμα. Το Export Helpdesk είναι το καινοτόμο εργαλείο, που έρχεται να δώσει υπεραξία στις ελληνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες εξαγωγών και να ενισχύσουν την παγκόσμια παρουσία τους. Μια σύγχρονη online συμβουλευτική υπηρεσία αλλά και πηγή καθημερινής ενημέρωσης των ελληνικών εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες επιθυμούν να ενημερωθούν για εξαγωγικές διαδικασίες και συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες για τις εξαγωγικές διαδικασίες, μέσω εναλλακτικών καναλιών (τηλέφωνο, email, web interface, ηλεκτρονικές φόρμες, κ.λπ.), τους κανονισμούς και τις αγορές.

Το Export Helpdesk επεξεργάζεται στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC), της Eurostat, της ΕΛΣΤΑΤ και εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα υπό μορφή έρευνας γραφείου (desk research), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και στοιχεία αναφορικά με το εισαγωγικό καθεστώς μιας χώρας και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποφευχθούν προβλήματα με τα κατά τόπους τελωνεία. Επίσης σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς, Συνδέσμους, Επιμελητήρια, θα διοργανώνει σεμινάρια εξωστρέφειας σε όλη την Ελλάδα.

Kαλούμε την εγχώρια εξαγωγική κοινότητα να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Enterprise Greece. Η νέα πρωτοποριακή, διαδικτυακή μας υπηρεσία Export Helpdesk είναι εδώ για να βοηθήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://portal.help4export.gov.gr/el

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή