Glafka Capital: Επενδύοντας με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα

Η Glafka Capital, που ιδρύθηκε από Έλληνες επιχειρηματίες-επενδυτές και εποπτεύεται από τις αρμόδιες Αρχές, τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA) όσο και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (DFSA), ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Glafka Capital: Επενδύοντας με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα
4'

Η κίνηση αυτή μάλιστα, πρόκειται να αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα διασφαλίζει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η πελατοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας

Κεντρικό στοιχείο της κουλτούρας της Glafka Capital είναι η επικέντρωσή της στις ανάγκες των πελατών. Ωστόσο, ενώ η εταιρεία προσφέρει μια διεθνή εμβέλεια για την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων, κάθε συνεργάτης λαμβάνει εξατομικευμένη προσοχή.

Συν τοις άλλοις, η εταιρεία διασφαλίζει πως όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, από τους επενδυτές και τους εργαζόμενους έως τις τοπικές κοινότητες, αποκομίζουν απτά οφέλη από τις πρωτοβουλίες της.

Το προφίλ και η δραστηριότητα της εταιρείας

Η Glafka Capital, που ιδρύθηκε το 2018 στο Λονδίνο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πέντε χρόνια, έχει επεκτείνει την εμβέλειά της σε τομείς όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, τα ακίνητα, τα τυχερά παιχνίδια, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και πολλά άλλα. Η διαφάνεια και η αξιοπιστία της εταιρείας ενισχύονται από την αυστηρή εποπτεία δύο διαφορετικών διεθνών ρυθμιστικών φορέων (ΗΒ & ΗΑΕ), η οποία την βοήθησε να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και ανιχνεύσιμο ιστορικό δραστηριότητας.

Έως και σήμερα, μάλιστα, έχει προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, ολοκληρώνοντας επενδύσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πλέον απαριθμεί έναν μεγάλο αριθμό επενδύσεων μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται. Η παγκόσμια επιρροή του όλου εγχειρήματος είναι εμφανής, με την εταιρεία και τα στελέχη της να διατηρούν δεσμούς με θεσμικούς επενδυτές που εκτείνονται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έως την Ε.Ε. και τη Μέση Ανατολή.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Glafka είναι η ταχεία και αξιόπιστη προσέγγισή της με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων. Το εκτεταμένο δίκτυο της εταιρείας και η μεγάλη εμπειρία της ομάδας της ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό, σε στρατηγικό επίπεδο, η Glafka Capital προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης και της εξεύρεσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση χρέους και μετοχών, την αναδιάρθρωση και τις συγχωνεύσεις και εξαγορές. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες επενδυτικές στρατηγικές που προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη μετριάζουνε -αν δεν εκμηδενίζουν- τους επενδυτικούς κινδύνους. Η εταιρεία εστιάζει ιδιαίτερα στην καλλιέργεια διαρκών συνεργειών, συνεργαζόμενη με κάποιους από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο για τη δημιουργία κεφαλαιακών κερδών και την αποκάλυψη νέων ευκαιριών.

Αξιοσημείωτες επενδύσεις εντός και εκτός συνόρων

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Glafka Capital μιλάει από μόνο του. Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της εταιρείας στην Ελλάδα αφορούσε στην εξαγορά του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού αξίας 145 εκατ. ευρώ χρέους, σε τρία καζίνο που βρίσκονται σε Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα και Ρίο και τον έλεγχο του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Στόχος είναι η αναζωογόνηση των άλλοτε προβληματικών επιχειρήσεων και η άμεση μετάβασή τους στη λειτουργική κερδοφορία. Ο founding partner και managing partner της Glafka Capital, Πέτρος Μυλωνάς, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε μία σημαντική επένδυση που θα συνεισφέρει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία και κυρίως στους εργαζόμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Ελλάδα ελκύει τις επενδύσεις».

Ο αντίκτυπος, όμως, της Glafka δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα. Διότι στα Βαλκάνια μόνο, η Glafka έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μέσα στο έτος την αναχρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων ευρώ σε τρία φωτοβολταϊκά πάρκα μεγέθους 30 MW στη Ρουμανία και την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η εταιρεία έχει διαχειριστεί επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την αναχρηματοδότηση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων ενός μεγάλου αμερικανικού ομίλου και την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για μια εταιρεία ακινήτων με έδρα το Μαϊάμι. Την ίδια στιγμή, η Glafka Capital λειτουργεί ως σύμβουλος ενός μεγάλου αριθμού ναυτιλιακών εταιρειών, έχοντας ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση για την αγορά νέων πλοίων, που συνολικά ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή