Ν.Μπακογιάννη: Κρίσιμος ο νέος προυπολογισμός

Στην κρισιμότητα του νέου κρατικού προϋπολογισμού αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη...

1'

Στην κρισιμότητα του νέου κρατικού προϋπολογισμού αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής.
Όπως είπε, από την εκτέλεσή του θα κριθούν μέσα στους επόμενους μήνες τρεις κρίσιμες προκλήσεις: η αποφυγή της χρεοκοπίας, η πιθανότητα επανόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να υπάρξουν επενδύσεις και νέες δουλειές στον τόπο.
Η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε τον εύκολο δρόμο, κόβοντας τις δαπάνες οριζόντια και αδιακρίτως, αλλά σε πολλούς τομείς -κυρίως στην υγεία και τις ΔΕΚΟ- οι σπατάλες έμειναν σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτες.
Εκτιμώντας, ότι η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις και την εικονική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει, η κα Μπακογιάννη ζήτησε σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές για να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα αξιόπιστη φωνή στο εξωτερικό.
Η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» πρότεινε, «η Ελλάδα να συμμαχήσει με όσους ζητούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μια κάπως χαλαρότερη νομισματική πολιτική, που θα μας διευκόλυνε να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, όπως και την ανταγωνιστικότητα των άλλων χωρών του νότου».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή