M. Χρυσοχοΐδης: «Δημιουργούμε υγιές επενδυτικό περιβάλλον»

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, συζήτησε με τον Καναδό Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου...

2'

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, συζήτησε με τον Καναδό Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Πίτερ Βαν Λόαν, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρούσα και η πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, κ. Ρενάτα Βίλγκοζ, καθώς και στελέχη του καναδικού Υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου, συζητήθηκαν προοπτικές ευρύτερης εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αναδείχθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικά και χρήσιμα συμπεράσματα και για τους τρόπους εφαρμογής στενότερης συνεργασίας και στον τομέα των επενδύσεων.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την καναδική αντιπροσωπεία για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις, αλλά και της ανάδειξης επενδυτικών ευκαιριών στην χώρα μας.

Επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την διαμόρφωση ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ο Υπουργός επισήμανε στον κ. Βαν Λόαν και το πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, το λεγόμενο «fast track», το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και υποχρεώσεων του Δημοσίου, συνδεόμενων με δεσμευτικές προθεσμίες εξέτασης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων που «αντιλαμβάνονται» το γεωπολιτικό στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη.

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη νέα στρατηγική για την ενίσχυση της εξωστρέφειας που παρουσιάστηκε χθες παρουσία του Πρωθυπουργού, η οποία έχει ως στόχο το άνοιγμα των ελληνικών προϊόντων αλλά και επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές. Επισήμανε στον κ. Βαν Λόαν, ότι για πρώτη φορά καταρτίζεται ένα συνεκτικό σχέδιο που καλύπτει συνολικά την έννοια της εξωστρέφειας και όλες τις παραμέτρους της. Από την υιοθέτηση ενός εθνικού brand μέχρι την ανασύνταξη των δημόσιων φορέων που υπηρετούν την εξωστρέφεια.

Ο Καναδός Υπουργός, από τη μεριά του, δήλωσε εντυπωσιασμένος για τα μεγάλα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας, ενώ εστίασε στην ανάγκη να προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελεύθερο εμπόριο.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Υπουργείων των δύο χωρών, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά δυνατότητες συνεργασίες τόσο τον τομέα του εμπορίου, όσο και στον τομέα των επενδύσεων.

πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή