Μέτρα για την ακρίβεια: Οι πολίτες στο Newsbomb.gr - «Στο τέλος θα λέμε ευχαριστώ που χρωστάμε λίγα»

Το Newsbomb.gr κατέγραψε τις αντιδράσεις των πολιτών για τα νέα μέτρα στήριξης αλλά και για την ακρίβεια

Μέτρα για την ακρίβεια: Οι πολίτες στο Newsbomb.gr - «Στο τέλος θα λέμε ευχαριστώ που χρωστάμε λίγα»
Το Newsbomb.g κατέγραψε τις αντιδράσεις των πολιτών για τα νέα μέτρα αλλά και για την ακρίβει
Νίκος Χριστοφάκης
2'

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Επιφυλακτικοί απέναντι στα νέα μέτρα για την ακρίβεια που ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης εμφανίζονται οι πολίτες που μίλησαν στο Newsbomb.gr εκφράζοντας τα παράπονά τους για τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις που έχουν κάνει τα εισοδήματα τους να «εξαφανίζονται» με ταχείς ρυθμούς και πριν βγει ο μήνας.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν γίνεται να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά. Αν δεν δω στην τσέπη μου τα μέτρα δεν μπορώ να κρίνω. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Η κυβέρνηση να προσέξει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ένας παραγωγός σε λαϊκή αγορά.

«Ανάλογα με την παγκόσμια κατάσταση να πούμε και μη χειρότερα. Έχουν ακριβύνει τα πράγματα. Δεν μας καίει τόσο το πετρέλαιο. Τα τυριά και τα κρέατα είναι το πρόβλημα» πρόσθεσε από την πλευρά του ένας συνταξιούχος.

«Η ακρίβεια δεν συγκρατιέται, έχει πάει στο κόκκινο. Το πετρέλαιο, το πλαστικό το χαρτί. Όλα έχουν πάει 4-5 φορές επάνω. Αντέχουμε μέχρι να μας φουντάρουν. Οι υποχρεώσεις μας έχουν αυξηθεί επί 10 δεν βγαίνουμε με τίποτα. Στο τέλος θα λέμε ευχαριστώ που χρωστάμε λίγα και δεν μας βάζετε φυλακή» συμπλήρωσε ένας άλλος παραγωγός.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε τους πολιτικούς «να μην καταστρέφουν τον αγροτικό τομέα γιατί από αυτό και τον τουρισμό ζούσε η χώρα. Αυτά που κάνουν είναι γελοία. Για να οργώσεις ένα χωράφι, όχι να το σπείρεις, να βάλεις λιπάσματα, θες 500 ευρώ. Πώς θα γεμίσεις όταν υπάρχει κόσμος που σου λέει δώσε μου μια ντομάτα».

ις δυσκολίες της καθημερινότητας επιβεβαίωσε, δε, μια κυρία η οποία αγόρασε μισό κιλό γαύρο για να ταΐσει πέντε άτομα της οικογένειάς της. «Αγοράζω μισό κιλό γαύρο για πέντε άτομα. Για κάνε μια βόλτα να δεις τι γίνεται; Δεν τα βγάζουμε πέρα. Οι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν πάνω από 10 χρόνια. Άσε μη σου πω καμία κουβέντα για τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά εμφανώς οργισμένη η γυναίκα αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα θα κερδίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα νέα μέτρα στήριξης – Δείτε παραδείγματα

Μέτρα για την ακρίβεια: Τι ανακοινώθηκε για επίδομα Πάσχα, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και αγρότες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή