Αναδρομικά: Πώς πρέπει να δηλωθούν - Τι πρέπει να ξέρουν μισθωτοί και συνταξιούχοι

Τις επόμενες ημέρες, η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των συγκεκριμένων εισοδημάτων από τα αναδρομικά 
Αναδρομικά: Πώς πρέπει να δηλωθούν - Τι πρέπει να ξέρουν μισθωτοί και συνταξιούχοι
1'

Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει», χιλιάδες φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2023 αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αγροτικές ενισχύσεις και εισοδήματα με βάση δικαστικές βρίσκονται αντιμέτωποι με την Εφορία, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Τις επόμενες ημέρες, η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των συγκεκριμένων εισοδημάτων. Τα αναδρομικά δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις στο έτος που αφορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ο φόρος που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί με βάση τις κλίμακες του φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς που ίσχυαν τα έτη, στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφού αφαιρεθεί τυχόν φόρος που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών. Το ραβασάκι με τον φόρο θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025.

Ρύθμιση αναδρομικών σε 48 δόσεις

Οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα ύστερα από αίτηση στην ΑΑΔΕ να εξοφλήσουν τις οφειλές από τον φόρο εισοδήματος, ο οποίος θα προκύψει από τις τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγούμενων ετών σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή