Ράλι στη ζήτηση ακινήτων διότι αλλάζουν οι προϋποθέσεις για Golden Visa

Αγώνας δρόμου στην αγορά ακινήτων προκειμένου να υπάρξουν προκαταβολές προτού ανέβει η τιμή στη Golden Visa  

Σπίτι
PIXABAY
2'

Νέο ράλι ανόδου στις τιμές των ακινήτων μετά τις αλλαγές που προοιωνίζονται στην τιμολογιακή πολιτική της Golden Visa, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Με τις νέες ρυθμίσεις από 250.000 ευρώ, που ήταν κατά το παρελθόν η τιμή για την απόκτηση της Golden Visa πλέον θα ανέρχεται στα 800.000 ευρώ στις περιοχές υψηλής ζήτησης και 400.000 ευρώ σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι εταιρείες ακινήτων κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να δοθούν προκαταβολές των πελατών τους ως το τέλος του μηνός ώστε να προλάβουν τα πιο ευνοϊκά όρια των 500.000 ευρώ της Golden Visa για περιοχές υψηλής ζήτησης και 250.000 ευρώ για περιοχές χαμηλής ζήτησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Τα Νέα» ήδη έχουν χορηγηθεί 5.466 χρυσές βίζες φέτος ενώ εκκρεμούν ακόμη 4.517 αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος και 4.920 που είχαν υποβληθεί το 2023. Οι επενδυτές προέρχονται από διάφορες χώρες, όμως πρωτοστατούν οι Κινέζοι με μεγάλη διαφορά, ακολουθούν οι Τούρκοι και έπονται οι Λιβανέζοι.

Ποιες είναι οι περιοχές υψηλής ζήτησης που κοστίζει περισσότερο η Golden Visa

Το πρόγραμμα τρέχει το υπουργείο Μετανάστευσης και περιοχές υψηλής ζήτησης για τη Golden Visa θεωρούνται η Αττική, με τις τιμές των ακινήτων να αυξάνονται πρωτίστως στα Νότια και έπειτα στα Βόρεια Προάστια αλλά και στον Πειραιά. Περιοχές υψηλής ζήτησης θεωρούνται επίσης η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Περιορισμένες αυξήσεις καταγράφονται γενικά και στην Αθήνα και μεγάλες αυξήσεις στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ενώ τα στοιχεία για τις Κυκλάδες, με εξαίρεση συγκεκριμένα νησιά δείχνουν μία σχετική σταθεροποίηση στις τιμές των ακινήτων.

Αυξημένο ενδιαφέρον στην Πελοπόννησο παρατηρείται στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Σε ό, τι αφορά στα νησιά αυξημένο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη στην περιοχή των Χανίων, στη Χίο, τη Σάμο και τη Λευκάδα αλλά και στις Σποράδες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή