Ολάντ: Καθήκον μου να βρω λύση για την Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι "καθήκον" του είναι "να αναζητήσει και να βρει" μια συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που συνεχίζει να αναβάλλεται μετά την αποτυχία χθες του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα.

Ολάντ: Καθήκον μου να βρω λύση για την Ελλάδα
1'

Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη συμφωνίας, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: "έχετε δίκιο να λέτε ότι έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, είναι η συμφωνία".

"Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω (μια συμφωνία) καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα (. . .) και την Ευρώπη αφού (σε αντίθετη περίπτωση) θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της ευρωζώνης", πρόσθεσε ο Ολάντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξει συμφωνία παρά μόνον "εάν η Γαλλία και η Γερμανία καταλήξουν σε μια συμφωνία". Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι αναμένει αυτό να συμβεί "εντός των προσεχών ημερών".

"Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον", είπε ο Ολάντ, και αυτό "είναι η Ευρώπη".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή