ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη το 2012 εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Την ειδική έκθεση για την χώρα μας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα...

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη το 2012 εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις
1'

Την ειδική έκθεση για την χώρα μας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΟΟΣΑ).

Σε αυτή εκφράζει την ελπίδα για την αρχή μιας ανάπτυξης με "θετικό πρόσημο το 2012", εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι "η ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει θετικό πρόσημο το 2012 με την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα ορθοποδήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς".

Αναγνωρίζει ότι, όπως είναι φυσικό, η συρρίκνωση του προϋπολογισμού μείωσε την εσωτερική ζήτηση. Η παραγωγή μειώθηκε πάνω από το 4% το 2010 και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 16% στις αρχές του 2011.

Φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής

"Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία ευρίσκεται", λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού.

"Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθιών αιτίων της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να θέσει τα θεμέλια για μια υγιή και μακροπρόθεσμα ισχυρή ανάπτυξη". Προσθέτουν και αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αυτό "θα πετύχει".

Περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή