Μπεγλίτης: Προσπάθεια διάσωσης ΕΛΒΟ

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΛΒΟ...

1'

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη, σχετικά με την ΕΛΒΟ.

Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και η νέα διοίκηση της ΕΛΒΟ έχουν καταφέρει μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 24%, ενώ ακόμη το βασικό πρόβλημα της Βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι η ρευστότητα.

Προς αυτή την κατεύθυνση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταβάλλει προσπάθεια σε σχέση με την ΑΤΕ και την Εθνική Τράπεζα, ώστε η υπογεγραμμένη εγγύηση του Υπουργού Οικονομικών για ποσό 30 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων 15 εκατ. ευρώ θα έχουν τη μορφή δανείου και τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα έχουν τη μορφή εγγυητικών επιστολών- να δοθεί στην ΕΛΒΟ, προκειμένου να στηρίξει επιχειρησιακά το σχέδιό της που έχει καταθέσει και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς από τον κ. Τζέκη για τα πολιτικά οχήματα που μπορεί να παράξει η ΕΛΒΟ, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι πρέπει να γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί, για να τηρείται το Δίκαιο του Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή