Σόιμπλε: «Τι συζήτησα με τον Βενιζέλο»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι συζητήθηκε ανοιχτά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και χαρακτηρίζει λανθασμένη την είσοδο μας στην Ευρωζώνη.

Σόιμπλε: «Τι συζήτησα με τον Βενιζέλο»
1'

Στην αποκάλυψη ότι συζήτησε ανοιχτά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Όπως δήλωσε ο Σόιμπλε, όλες οι ελληνικές αρχές τον διαβεβαίωσαν πως η Ελλάδα έχει αποφασίσει 100% να μείνει στο ευρώ.

Μετά την συνάντηση του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, με θέμα τα νέα μέτρα στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, επανήλθε στην περίοδο εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο Σόιμπλε την χαρακτήρισε ως λανθασμένη απόφαση για την Ελλάδα, άλλα «έτσι θέλησαν οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη υπερασπίστηκε την αλληλεγγύη της Γερμανίας στην χώρα μας, φέροντας ως παράδειγμα την…Ισπανία στην οποία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος ακόμα και μετά τις περικοπές της Ελληνικές κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας την αναδρομή του στα γεγονότα δήλωσε πως η Ελληνική οικονομία επωφελήθηκε από τα επιτόκια κατά την είσοδο της στην Ευρωζώνη και «ξέχασε» την ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «γελοίο» το να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα.


Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, αναγνώρισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αγόρασε» χρόνο υπέρ της , αλλά τώρα είναι η ώρα να λυθεί το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας , αρνήθηκε να κάνει σχόλια για την απόκλιση στους στόχους της Ισπανίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Γαλλογερμανικός άξονας δεν εξαρτάται από κόμματα και ηγέτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή