Λ. Κατσέλη: Η δανειακή σύμβαση καταπατά συνταγματικά δικαιώματα

«Αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, η χώρα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες», προβλέπει η κ. Λούκα Κατσέλη.

Λ. Κατσέλη: Η δανειακή σύμβαση καταπατά συνταγματικά δικαιώματα
1'

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας στην εφημερίδα Free Sunday, ασκεί σκληρή κριτική στο νέο μνημόνιο και στις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν. Ταυτόχρονα, καταθέτει και το πρόγραμμα του νέου κόμματος.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα είναι η χώρα το 2015 η κ. Κατσέλη απαντά: «Αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, θα έχουμε μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Η ύφεση θα έχει βαθύνει, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές και θα έχει πιθανότατα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες».

«Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η δανειακή σύμβαση που υπογράψαμε δεν καλύπτει ανάγκες της Ελλάδας, καταπατά συνταγματικά δικαιώματα της χώρας μας και περιορίζει σημαντικά την εθνική μας ανεξαρτησία, κυρίως μέσω της άρσης ασυλίας έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος», τονίζει.

Όσο για την κατάργηση ή όχι του μνημονίου και το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση της Κοινωνικής Συμφωνία, η πρόεδρος του κόμματος αναφέρει:

«Προτείνουμε σκληρή διαπραγμάτευση στη βάση νέου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο ουσιαστικά θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και όχι βαθύτερης ύφεσης. Είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής και κάλυψης των στόχων για μείωση του ελλείμματος και του χρέους προς το ΑΕΠ, αλλά με μέτρα ελάχιστα υφεσιακά, τα οποία θα αυξάνουν τη δημοσιονομική αποτελεσματικότητα. Μέτρα που δεν θα ρίχνουν ξανά τα βάρη στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων. Είναι η επιλογή των μέτρων αυτών που κάνει τη διαφορά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή