«Επιτακτική ανάγκη το να φύγουν» - Πώς απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά σενάρια

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα εκλογικά σενάρια που έκαναν την εμφάνιση τους στον Τύπο της Κυριακής και σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Επιτακτική ανάγκη το να φύγουν» - Πώς απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά σενάρια
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα εκλογικά σενάρια
Intime News
3'

Από την Κουμουνδούρου ξεκάθαρα δηλώνουν ότι οι εκλογές στην παρούσα φάση είναι η μοναδική διέξοδος που έχει ο ελληνικός λαός, εμφανιζόμενοι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα τους, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Σίγουρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αιφνιδιάστηκαν από τα όσα διάβασαν σε μερίδα των κυριακάτικών εφημερίδων, όπου παρουσιάστηκαν διάφορα σενάρια σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών, αλλά και για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός, ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Δεν έχει, άλλωστε, περάσει και πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε δημόσια την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός έχει αρκετές φορές υποστηρίξει δημόσια κατά το πρόωρο παρελθόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει τρόπο να «δραπετεύσει» από τη διπλή κρίση που μαστίζει τη χώρα, την πανδημία και την ακρίβεια.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ακόμα και σήμερα ότι αν δεν εμφανίζονταν η μετάλλαξη «Ο» για να ανατρέψει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τότε η χώρα θα οδηγούνταν στις κάλπες ενδεχομένως και νωρίτερα από τον Μάιο του 2022.

«Οι εκλογές είναι ευπρόσδεκτες. Εμείς με τη σειρά μας, θέλουμε να γίνουν άμεσα. Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τον τόπο», δήλωσε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δώσει στον τόπο μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία.

Πάντως, με δεδομένα πως στον κυριακάτικο Τύπο παρουσιάστηκαν σενάρια ακόμα και για τριπλές εκλογές, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει δύο πράγματα:

  • Πρώτον, ότι στο Μαξίμου παραδέχονται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
  • Δεύτερον, ότι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζουν ότι η φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ραγδαία.

Το βάρος της «Αυγής»

Πάντως, αυτά δεν αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει ως βασικό θέμα -αν όχι μοναδικό- το αύριο των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης και κυρίως της εφημερίδας «Αυγή».

Φαίνεται ότι μετά την όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους πριν από μερικές εβδομάδες, ότι θα ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς. Αντίθετα, στόχος είναι να ενισχυθούν το site και το κυριακάτικο φύλλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή