Εκλογές 2023: Μήνυμα συσπείρωσης από Τσίπρα και η προετοιμασία της επόμενης μέρας

Τις τελευταίες ημέρες, ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να συσπειρώσει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον εαυτό του.

Εκλογές 2023: Μήνυμα συσπείρωσης από Τσίπρα και η προετοιμασία της επόμενης μέρας
4'

Κάλεσμα προς τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας στο προεκλογικό τραπέζι την ανάγκη όχι μόνο να υπάρχει μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά αυτή να είναι η Αριστερά.

Την ίδια στιγμή, καθίσταται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκάθαρο σχέδιο για το αύριο της παράταξης, συνολικά, όχι απλά του κόμματος του, το οποίο και σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή, από τη Δευτέρα κιόλας.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στην Κουμουνδούρου, από την επόμενη της ήττας της 21ης Μαΐου, υπήρξαν πολλές συνάξεις στελεχών όλων των τάσεων και των αποχρώσεων. Προφανώς και οι συζητήσεις είχαν ως βασικό θέμα την πορεία του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες, αλλά και σενάρια για την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, τα πάντα «πάγωσαν» σχεδόν εν τη γενέσει τους, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε αυτό που επέβαλε το καθήκον του και ο αδιαμφισβήτητος ρόλος του ηγέτη. Βγήκε μπροστά σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και μετά από τη δημόσια αυτοκριτική στην οποία προχώρησε, ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Επί της ουσίας, για ακόμα μια φορά, ανέλαβε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Βγήκε μπροστά, δεν λιποψύχησε και «όργωσε» ξανά την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, για να στηρίξει ολόκληρο το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, ο στόχος του είναι ένας. Να συσπειρώσει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον εαυτό του. Γι αυτό και θέτει ένα σκληρό, μεν, αλλά αναγκαίο δίλημμα προς τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως κάθε που ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει σε άλλα, μικρότερα προοδευτικά κόμματα, προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι κρίσιμος για τη ζωή όλων ο συσχετισμός που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής», επανέλαβε, χθες, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα. Με αυτή τη φράση προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των προοδευτικών ψηφοφόρων, που βλέπουν τη δεξιά να καλπάζει προς μια μεγάλη νίκη.

Και όχι μόνο βρίσκεται προ των πυλών μιας μεγαλειώδους επικράτησης, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίσχυρος, θα είναι και ανεξέλεγκτη, υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στρατηγική και σχέδιό τους δεν είναι μόνο να κερδίσουν τις εκλογές αλλά κυρίως να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους εμποδίσει να στήσουν από Δευτέρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς. Στόχος τους είναι μια κατακερματισμένη, και ανίσχυρη αντιπολίτευση», υπογράμμισε από το Σύνταγμα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωταγωνιστής και την επόμενη μέρα

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως προετοιμάζει την επόμενη μέρα. Στο μυαλό του δεν βρίσκεται μόνο η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Δημοκρατικής Παράταξης, συνολικά, ώστε σύντομα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της εξουσίας.

«Και από Δευτέρα, πάλι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Στους αγώνες στο πλάι της κοινωνίας και για λογαριασμό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι μια φωτοβολίδα. Ήταν είναι και θα είναι ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην παρούσα φάση, πάντως, αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής. Μέχρι και το βράδυ των εκλογών, η επόμενη μέρα μπορεί να περιμένει.

Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, σε καμία περίπτωση, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται διαρκώς στο αύριο της παράταξης, όχι του κόμματος.

Μάλιστα, αν τα συνδυάσουμε με όσα έχει αναφέρει τα τελευταία 24ωρα, για την ανάγκη ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα, αλλά και πολιτικό λόγο, δείχνει έναν άνθρωπο που ήδη σχεδιάζει το αύριο.

Βέβαια, ο ίδιος δεν έχει εξαιρέσει τον εαυτό του από αυτή την ανανέωση για την οποία μιλάει. Με βάσει τα παραπάνω, είναι προφανές ότι ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για την επόμενη μέρα, ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά όλα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή