ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος ο Κασσελάκης με στήριξη μόνο της Τζάκρη - Υποψήφιο πρόεδρο ψάχνουν οι «87»

Η Ράνια Σβίγκου συγκάλεσε εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία

Στέφανος Κασσελάκης, Θεοδώρα Τζάκρη
INTIME NEWS
2'

Συνεχίζεται το ροντέο στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πια και επίσημα έκπτωτος πρόεδρος.

Εκατέρωθεν καρφιά, αποδοκιμασίες στελεχών, έκτακτες συνεδριάσεις, ακόμη και απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια αποδεικνύουν ότι στην Κουμουνδούρου επικρατεί σκηνικό διάλυσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να κάνει την επανεμφάνισή του, όμως δεν του... βγήκε. Συνεργάτες του διέρρευσαν το περιεχόμενο συνομιλιών του με τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου στις οποίες έθετε το ερώτημα «ποιος είναι Πρόεδρος. Διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;».

Η απάντηση για τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη δεν τον ικανοποίησε, αντιθέτως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ο ίδιος να του δώσει πληρεξούσιο για υπογραφές που χρειάζονται και θέματα τα οποία ο ίδιος δεν θα γνωρίζει.

Βλέποντας το κλίμα αμφισβήτησης το οποίο καλλιεργούσαν οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το αν είναι έκπτωτος ή όχι, η Ράνια Σβίγκου συγκάλεσε εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία για να τοποθετηθεί στις αιτιάσεις αυτές.

Τα μέλη των «87» έφτασαν εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από 4-5 οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη και άκουσαν τον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη που είχε μιλήσει νωρίτερα μαζί του να τους λέει πως του ζήτησε πίσω τα κλειδιά του γραφείου του στον 7ο όροφο, κάτι που διέψευδε η πλευρά του πρώην Προέδρου.

«Στέφανε είσαι έκπτωτος»

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα από μια δίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με ψήφους 17 - 1 (μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη τον στήριξε), αποφασίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι ο «έκπτωτος πρόεδρος».

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Σε πλήρη εξέλιξη ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί μετά και τη στάση που έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θέλησε να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος.

Πάντως, οι «87» καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το πρόσωπο που θα σταθεί απέναντι με στόχο τη νίκη και το πολιτικό τέλος του πρώην Προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή