Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής

Συνεχείς παρεμβάσεις, προτάσεις και πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο που θα ζήλευε και η …αντιπολίτευση!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής
3'

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβεται πίσω από το βαρύ πολιτικό όνομα όπως άλλοι συνάδελφοι του. Βγαίνει στην πρώτη γραμμή και ανοίγει δρόμους με ρηξικέλευθες προτάσεις. Η πολιτική του δράση τον κατατάσσει στους πλέον παραγωγικούς εκπροσώπους στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Η πολιτική βούληση και η τόλμη του βουλευτή της ΝΔ έχει αποδειχθεί στο πέρασμα των χρόνων και ο ίδιος συνεχίζει τις δράσεις με βάση πάντα το καλό των πολιτών.

Ενδεικτικές είναι οι ενέργειες του μόνο για τον μήνα Μάρτιο που ο κ. Κυριακός Μητσοτάκης με σειρά παρεμβάσεων ανέδειξε στρεβλώσεις και αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης, προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, προτείνοντας παράλληλα λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει να θέσει θέματα κατά των προνομίων που αφορούν και τον ίδιο, όπως την κατάργηση της εξέδρας επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή ώστε η θλιβερή εικόνα της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, με τους χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε πολίτες και κυρίως σε γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, να λάβει τέλος.

Θέματα που αφορούν ακόμα και κυβερνητικές επιλογές, όπως τα κριτήρια αντικατάστασης Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τα κριτήρια αντικατάστασης του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου. Όπως προκύπτει από τον επίσημο Απολογισμό Δράσεων, το Πράσινο Ταμείο ανέπτυξε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και πέτυχε κατά κοινή ομολογία ένα σημαντικό έργο την διετία 2011-12. Παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό του, μόνο το 2012 σχεδίασε και υλοποίησε εννέα Χρηματοδοτικά Προγράμματα και πέτυχε απορροφητικότητα πόρων πάνω από 70%.

Το ίδιο ισχυρές είναι και οι παρεμβάσεις για να αποφευχθούν ζημιογόνες ολιγωρίες, όπως η στηλίτευση του κινδύνου απώλειας κοινοτικών πόρων από την καθυστέρηση υλοποίησης έργων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή καθώς την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε 18,4 δις για την περίοδο 2014-2020, σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν αδιάθετα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών β΄ προτεραιότητας της Ανατολικής Αττικής. Παρόλο που η Ελλάδα κινδυνεύει να καταδικαστεί ξανά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα, η κατασκευή τους λιμνάζει εδώ και χρόνια με ορατό κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι.

Ο βουλευτής της ΝΔ με παρέμβαση του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τονίζει πως από αυτή την κρίση θα βγούμε μόνο αν στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και αν εστιάσουμε στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξεχνά ποτέ την καταγωγή του, την Κρήτη. Με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και σε Μέσα Ενημέρωσης προωθεί το συμφέρον της γενέτειρας του πατέρα του.

Όπως τονίζει, «η Κρήτη ανήκει σε εκείνες τις περιφέρειες οι οποίες διαθέτουν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης της χώρας την επόμενη δεκαετία. Η στρατηγική γεωγραφική της θέση, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της, η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και το ιδιαίτερο ανθρώπινο στοιχείο της αποτελούν μοναδικά πλεονεκτήματα τα οποία δύσκολα βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα σε έναν τόπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στη Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή