Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, με αφορμή την ΕΡΤ, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
Άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και προειδοποιεί ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Θέτει επίσης το ερώτημα αν, πλέον, υπάρχει κάποιος που δεν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία η σύσκεψη. Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα αν κάποιοι θέτουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, διαβεβαιώνοντας ότι από τη δική του πλευρά δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ».
Στη συνέχεια γίνεται λόγος για «κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα και τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο».
Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, «παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης».
Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα οικονομικής και λειτουργίας της ΕΡΤ και κατηγορεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν έκαναν τίποτα, επί έναν ολόκληρο χρόνο για να υπάρξει κάποια βελτίωση στα θέματα αυτά.
Θεωρεί επίσης ότι «τίθεται, βεβαίως, προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει»;