Εκλογές 2014 - Τζιτζικώστας: Στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε πρόσωπα και προγράμματα

«Στις περιφερειακές εκλογές το κριτήριο (της ψήφου) δεν είναι τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα και τα προγράμματα για την Κ. Μακεδονία» τονίζει στη web tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής της απερχόμενος περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη» Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της παράταξης του «καθαρά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη».

Αναφορικά με τη στήριξη από τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το «χρίσμα» από μια «χαλαρή στήριξη».

«Να τα ξεκαθαρίσουμε. Έχω την πορεία μου. Ξέρουν πολύ καλά όλοι, ποια είναι η ιδεολογική μου αφετηρία και η ταυτότητα η δική μου. Όσοι επέλεξαν να μας στηρίξουν, μας στήριξαν χωρίς απολύτως κανέναν αντάλλαγμα. Ούτε σε καρέκλες, ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε πολιτικές θέσεις. Οι πολιτικές θέσεις που έχω και έχουμε, τις έχουμε χρόνια, άλλοι άλλαξαν άποψη στην πορεία και όχι εμείς» λέει ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπερασπίζεται το έργο της διοίκησης του λέγοντας ότι το 2013 η ΠΚΜ έγινε η πρώτη της χώρας σε ύψος απορροφήσεων κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ότι «εκτελούνται 523 έργα, ύψους 1,5 δις ευρώ, με τα 120 από αυτά να έχουν ολοκληρωθεί», ενώ τονίζει ότι θα δώσει βαρύτητα στο μοντέλο «παράγω - εξάγω» στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και στις υποδομές καθώς «η ΠΚΜ είναι πρώτη σε εξαγωγές και εδώ εκτελείται το 70% της μεταφορικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα».

Σημειώνει, επίσης, ότι είναι κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, αλλά υπέρ της εισόδου «στρατηγικού επενδυτή», , το ίδιο και για την ΕΥΑΘ και καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, αν και δηλώνει «γενικώς, υπέρ των επενδύσεων» να ενημερώσει τους φορείς για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.