Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της συμμετοχής και των επαφών του κ. Σαμαρά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, είχε το πρωί της Τετάρτης ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Αναστασιάδη για το Κυπριακό
1'

Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και συμφώνησαν τα θέματα που θα εγείρει ο έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ουαλία, με ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δυο ηγετών θα γίνει στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και τις προκλητικές του δηλώσεις.

Τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό ζήτησε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος και στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθεί και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που αφορούν τις δυο χώρες, ενώ η συνομιλία θα γίνει στη σκιά της ανακοίνωσης από την Τουρκία νέων σεισμογραφικών ερευνών του τουρκικού σκάφους «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή