Αλ. Τσίπρας: Διασώζουν χρεοκοπημένους τραπεζίτες

Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι μια «τρύπα στο νερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή...

Αλ. Τσίπρας: Διασώζουν χρεοκοπημένους τραπεζίτες
1'

Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι μια «τρύπα στο νερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καταγέλαστη την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, πως η κρίση δε λύνεται με νέα δάνεια από ευρωπαίους φορολογούμενους για να διασωθούν χρεοκοπημένοι τραπεζίτες.

«Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση όπως εδώ και καιρό έχει προτείνει η ευρωπαϊκή αριστερά», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Τσίπρα, ζητούμενα για την ελληνική οικονομία είναι η απαλλαγή της από ένα τμήμα του χρέους, η ανάληψη ενός άλλου μέρους του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αναδιανομή του εισοδήματος για την αύξηση της ζήτησης, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και η εγκαθίδρυση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Proton Bank, λέγοντας πως «η τράπεζα Αττικής που ελέγχεται από το δημόσιο εμφανίζεται έτοιμη να την εξαγοράσει αλλά οι δημόσιες τράπεζες δεν υπάρχουν για να διασώζουν τους φίλους τους δικούς σας και του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ από το φαλιμέντο.»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή