H πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας: Τέχνη και Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Πλούσια και σήμερα η πολιτιστική ατζέντα, που θα πάτε, τι θα κάνετε και σήμερα;

H πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας: Τέχνη και Εκδηλώσεις στην Αθήνα
13'

Violent Femmes, θέατρο, συναυλίες, Edith Piaf, Φεστιβάλ Αθηνών, Οκτάνα, εικαστικές προτάσεις, Martha Moreleon, θερινός κινηματογράφος, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

"PIAF" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΙΣΣΟΒΑ
Piaf του Δημήτρη Μαλισσόβα. Εντίθ Πιάφ η Μίλλη Καραλή. Σκηνοθεσία - Κείμενα Δημήτρης Μαλισσόβας. Μουσική διεύθυνση Νίκος Λαβράνος. Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο: Αλέξανδρος Μακρής, Ακορντεόν: Γιώργος Μπαμπάνης, Κιθάρα: Άγγελος Γαβριήλ, Μπάσο: Γιώργος Κωνσταντίνου, Ντραμς: Νίκος Λαβράνος. Θέατρο Badminton - Μουσικό Προαύλιο (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής). Τηλ: 2111010020. Ώρα: 21:00.Εισιτήρια: Κανονικό 15€, Φοιτητικό/ανέργων 10€.

MARTHA MORELEON ΣΤΟ ΑΛΙΚΟ
Την ημέρα έναρξης της έκθεσης φωτογραφίας «Στα νερά του Γκουαπορέ - Οι Έλληνες του Αμαζονίου» η μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon δίνει συναυλία λατινοαμερικανικής μουσικής μαζί με το συγκρότημά της. Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16). Τηλ: 2103253272. Ώρα: 21:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

VIOLENT FEMMES
Ένα από τα ιστορικά συγκροτήματα της δεκαετίας του '80 οι Violent Femmes έρχονται στην Ελλάδα στο Stage Volume 1. Οι Violent Femmes γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τα πρώτα τους βήματα, αποκτώντας ένα cult status το οποίο διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους μέχρι και την περσινή επανένωσή τους. Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3). Τηλ: 2103232132. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο: 29€.

ΧΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΟΚΤΑΝΑ "ΑΡΚΑΔΙΑ" ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Οκτώ χρόνια μετά το "Σχεδίασμα Β΄- Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση για τη αναζήτηση της ευτυχίας. Η "Αρκαδία", ως αφετηρία αλλά και ως τελικός προορισμός, αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση. Δώδεκα χορευτές επιχειρούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του θεατή εικόνες οικείες, εμπνευσμένες από τον ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας. Ωστόσο, ο κόσμος της αιώνιας αθωότητας, της ευτυχισμένης και ελεύθερης ζωής έχει οριστικά πια χαθεί. Η Αρκαδία είναι ένα ρέκβιεμ για τη φύση, αφού το όνειρο της Αρκαδικής Ουτοπίας υποχωρεί κάτω από το βάρος της παράλογης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της συνειδητοποίησης της θνητότητας. Ερμηνεύουν: Αγγελική Γουβή, Κάντυ Καρρά, Τάσος Καραχάλιος, Τάσος Καραχανίδης, Έλενα Κέκκου, Γιώργος Κοτσιφάκης, Tadeu Lisefield, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Βλάσσης Πασιούδης, Νάνσυ Σταματοπούλου, Αλέξης Φουσέκης. Κτίριο Η - Πειραιώς 260 (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους). Τηλ: 2109282900. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 20€, Φοιτητικό: 10€, Μειωμένο: 15€, Κάρτα ανεργίας: 5€, ΆμεΑ: 5€.

ΘΕΑΤΡΟ

ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει μια ξεχωριστή θεατρική εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, παρουσιάζοντας δύο πρωτοποριακές θεατρικές παραστάσεις, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν τα έργα "Ιθάκη" του Δημήτρη Δημητριάδη (ώρα έναρξης 20:00) και "Edit" της Δάφνης Γιαννουλάτου (ώρα έναρξης: 21:20) και να ακολουθήσει τη μοναχική διαδρομή των ηρώων τους σε ένα ταξίδι απόλυτης εσωτερικής αναζήτησης. Στην "Ιθάκη", σε σκηνοθεσία Έλενας Τιμπλαλέξη, η ηθοποιός Μαρία Κεχαγιόγλου μετουσιώνει τον πόνο της Ιθάκης σε θεατρική πράξη και μας μεταφέρει στον Άλλο Κόσμο, ξαναζώντας τις στιγμές της οδυνηρής επιστροφής και καλώντας τους θεατές σε μια μυσταγωγία λύτρωσης. Το "Edit", μια σκηνική σύνθεση από την ομάδα Atomic No 6, με την ερμηνεία του Γιώργου Τσούρμα, αποτελεί έναν θυμωμένο και παραληρηματικό μονόλογο απέναντι στον εαυτό μας, για ό,τι μπορεί να έχει μείνει αληθινό. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ: 2130178000. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2014
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 χρόνων με θέμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!» έως τις 11 Ιουλίου, καθημερινές 8.30 π.μ. - 4.30 μ.μ. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία: Να ανακαλύψουν το Παιδικό Μουσείο, τις συλλογές και τα εκθέματά του, να γίνουν ερευνητές, να περπατήσουν και να εξερευνήσουν τη γειτονιά που φιλοξενεί το Παιδικό Μουσείο, να κάνουν ένα οδοιπορικό στην Πλάκα και να γνωρίσουν τα επαγγέλματά της και να ανακαλύψουν τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον του λόφου του Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου. Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14). Τηλ: 2103312995. Ώρες: 08:30-16:30. Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 28€ για κάθε παιδί και 25€ για συνδρομητές και αδέλφια. Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό γεύμα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3312995.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ "ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ..."
Ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται δυο Ελληνίδες της διασποράς, δυο μοναδικές φωνές, δυο μελωδικές κιθάρες: την Αγγελική Ιωαννάτου και την Κατερίνα Φωτεινάκη, σε μια εμφάνιση γεμάτη λυρισμό αλλά και δύναμη. «Πρέσβειρες» της Ελλάδας των ποιητών, της ομορφιάς και του λόγου, αναδεικνύουν το μεγαλείο της ποίησης και της μουσικής, απάντηση στον εκφυλισμό και τη χυδαιότητα των καιρών μας. Οι συνθέσεις τους για κιθάρα, δικές τους ή αγαπημένων ελλήνων συνθετών, γίνονται ένας ιδιότυπος καμβάς που προβάλλει σαν θέμα τον ήχο της ποίησης και το συναίσθημα της μουσικής. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 9€.

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, οι πιο όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο, συνδυάζοντας την ομορφιά του αστικού τοπίου με πάνω από 20 αριστουργήματα της 7ης τέχνης. Ο πεζόδρομος της Δ. Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο αλλά και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ - ετήσιο θεσμό. Από τους χώρους προβολών δε θα μπορούσαν να λείψουν και μερικοί από τους ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της Αττικής που φέτος αυξάνονται σε αριθμό και περιοχές. Κλασσικοί και αγαπημένοι κινηματογράφοι όπως το Σινέ Θησείο, το Σινέ Ψυρρή, το Σινέ Ελληνίς, η Δεξαμενή, αλλά και ένα από τα νεότερα θερινά της πόλης, το Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, συμμετέχουν στο τέταρτο Athens Open Air Film Festival φιλοξενώντας μερικές από τις καλύτερες προβολές του καλοκαιριού. Σήμερα προβάλλεται η ταινία "The Two Faces of January (Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη)" του Hossein Amini στο Σινέ Θησείο. (Αποστόλου Παύλου 7). Τηλ: 2103420864.Είσοδος ελεύθερη.

"THE RED BANK. JAMES JOYCE: ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ"
Ο Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό θα φιλοξενήσει την πρώτη συμμετοχή της Bloomsday στην Ελλάδα παρουσιάζοντας την ταινία "The Red Bank. James Joyce: Τα Τετράδιά του, των Ελληνικών", μια ποιητική ταινία της Βουβούλας Σκούρα, βασισμένη στο πολυτροπικό κείμενο του Βαγγέλη Ιντζίδη. Με αφορμή την προβολή του έργου, οι ηθοποιοί Ευγενία Μαραγκού και Κωνσταντίνα Τάκαλου θα διαβάσουν αποσπάσματα από κείμενα της Μαντώς Αραβαντινού, του Σάββα Μιχαήλ, του Κλαούντιο Μάγκρις, έναν διάλογο, ειδικά για την βραδιά, του Σπήλιου Αργυρόπουλου με τη Μαρλένα Πολιτοπούλου και από το βιβλίο του Richard Klein, "Συμβουλή του Τζόυς για τη διαφήμιση του βιβλίου του Ίταλο Σβέβο, Το Παράδοξον του Ζήνωνος". Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). Τηλ: 2106460748. Ωρα:19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

"Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΣ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΛΩΤΗ
Μια ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα λιβάδι. Δύο μοναχικά πλάσματα, απόκοσμα, αλλιώτικα θα συναντηθούν. Ένα άλογο και μια λεύκα, θα ενώσουν τις μοναξιές τους και θα βρουν κοινούς κώδικες σε πείσμα όλων εκείνων που βλέπουν την αγάπη τους παράξενη και διαφορετική. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καραμίντζα. Διανομή: Λεύκα: Δήμητρα Γιάντσιου, Άλογο: Βαγγέλης Σμυρναίος. Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18). Τηλ: 2110120936. Ώρα: 21:45. Γενική είσοδος: 8€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Το "Καλοκαίρι στην πόλη", η εναλλακτική, θερινή "κατασκήνωση" στον Ελληνικό Κόσμο, γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι, για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν χιλιάδες παιδιά αρχίζει φέτος στις 16 Ιουνίου και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα. Το φετινό "Καλοκαίρι στην πόλη" ταξιδεύει τους "κατασκηνωτές" του στο διάστημα, στις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και σε γωνιές όλου του κόσμου, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις εκθέσεις και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου. Όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα εμπλουτίζεται προαιρετικά με απογευματινή ζώνη (15:00-17:00), όπου τα παιδιά μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του Ελληνικού Κόσμου μετά τις 15:00 (που τελειώνουν οι ημερήσιες δραστηριότητες) και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέχρι τις 17:00. Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254). Τηλ: 2122540000.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ CAMP ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Σ' ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Ιωνικό Κέντρο, στη Λυσίου 11, στην Πλάκα, σε απόσταση ευχάριστου περιπάτου από το Μετρό Ακρόπολη και Μοναστηράκι, δημιουργείται μια παιδική, καλλιτεχνική φωλιά για τα πρωινά του καλοκαιριού. Η δροσερή αυλή και οι ιδιαίτεροι χώροι του θα φιλοξενήσουν έως τις 4 Ιουλίου, τις Μορφές Έκφρασης και τους καλοκαιρινούς εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς κύκλους που έχουν ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά 5-10 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικά κι ευχάριστα τα πρωινά του καλοκαιριού, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι, ήχους και δημιουργία, ειδικά διαμορφωμένο από την ομάδα του Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11). Τηλ: 2103246614. Ώρες: 09:00 -13:00. Κόστος συμμετοχής σε μία περίοδο: 100€.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2014 ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Το StoryLab ή αλλιώς το εργαστήριο ιστοριών φτιάχνει ιστορίες με χαρτί, εικόνες, ζωγραφιές ή απλώς μια λέξη. Στόχος του εργαστηρίου είναι να διδαχθούν με εμπειρικό τρόπο οι βασικές αρχές αφήγησης και οι διαφορετικές μορφές της. Μετατρέποντας την αρχική ιστορία σε βιβλίο, τα παιδιά θα δουν την ιστορία τους να «ζωντανεύει» μέσα από την εικονογράφηση που τα ίδια έχουν κάνει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πλαστελίνη ή το αγαπημένο τους παιχνίδι, θα διδαχθούν μια διαφορετική αφηγηματική διαδικασία, οπτικοποιώντας την ιστορία τους και κάνοντάς την ταινία με την τεχνική του stop motion. Στο θεατρικό εργαστήριο τα παιδιά ανακαλύπτουν τα viewpoints, μια τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού, που τα εξοικειώνει με την κίνηση στο χώρο και το χρόνο μέσα σε μια σκηνική δράση. Η ομάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες, θα μπορεί να αυτοσχεδιάζει αλληλεπιδρώντας άμεσα και αυθόρμητα με το περιβάλλον της. Αυτή η δημιουργική διαδικασία θα οδηγήσει σε μια παρουσίαση-παράσταση φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά, για γονείς και φίλους, στην τελευταία συνάντηση. Το ελεύθερο παιχνίδι μετατρέπεται σε μουσικά ταξίδια μέσα από εικαστικές δημιουργίες, κινητικές δράσεις και αυτοσχεδιασμούς. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ: 2130178000. Ώρες: 10:00 - 14:00. Κόστος συμμετοχής: 45€ και για τις πέντε συναντήσεις του κάθε κύκλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥ Κ. ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΥΔΑ
«Η ιστορία μιας πεταλούδας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του γνωστού μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, παρουσιάζεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Την παρουσίαση, αλλά και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα διευθύνει ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Δημήτρης Καμπουράκης. Ομιλητές θα είναι ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών Στράτος Θεοδοσίου, ο καθηγητής Υδρολογίας του ΕΜΠ Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο πρώην Βουλευτής και Διευθυντής της Ε.Μ.Υ. Νίκος Καντερές, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας Παναγιώτης Νάστος. Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387). Ώρα: 19:30. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΔΙΗΜΕΡΑ 2014 "ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ"
Στα Διαδραστικά Διήμερα 2014 τα παιδιά μεταφέρονται στο έτος 2030 και στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη. Αποτελούν μέλη της δεύτερης διεθνούς επανδρωμένης αποστολής που πάει στον Άρη. Οι επίδοξοι άποικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη και γι' αυτό θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του πλανήτη. Σκοπός τους είναι να περάσουν την απαραίτητη εκπαίδευση, να διεξάγουν πειράματα, να συλλέξουν πληροφορίες για τον Κόκκινο Πλανήτη και να ζήσουν για πάντα εκεί, ενισχύοντας την πρώτη ομάδα που έφτασε. Στην διάρκεια της αποστολής οι άποικοι ενημερώνονται για μία μεγάλη καταστροφή που απειλεί την αποικία τους. Πρέπει να βρουν, λοιπόν, έναν τρόπο να φύγουν από τον Πλανήτη Άρη και να επιστρέψουν στη Γη χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και τις γνώσεις τους! Θα καταφέρουν να αποδράσουν από τον Άρη και να σωθούν; Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διημέρων είναι οι εξής: 16-17 Ιουνίου, 19-20 Ιουνίου, 23-24 Ιουνίου, 26-27 Ιουνίου, 30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου, 3-4 Ιουλίου, 7-8 Ιουλίου, 10-11 Ιουλίου, 14-15 Ιουλίου, 17-18 Ιουλίου. Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387). Ώρες: 08:30-16:30. Το κόστος ανά παιδί είναι 20€ και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά γι' αυτές. Για τη συμμετοχή απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469681.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "100 TEAR DROPS FOR RACISM"
Έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών του Κόσμου με τίτλο 100 tear drops for racism 100 δάκρυα από τα χιλιάδες που χύνονται για τα θύματα όλων των μορφών ρατσισμού. 100 γυναίκες από τις χιλιάδες που κλαίνε για όσους αποκλείονται από την κοινωνία ως «διαφορετικοί». Μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση των Γιατρών του Κόσμου με το φωτογραφικό υλικό του φωτογράφου Dimitris the Athens. Οι φωτογραφίες θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Τρώων στα Άνω Πετράλωνα, από τις 13.00 έως τις 23.00. Στις 19.00 θα υπάρξει δρώμενο από ομάδα εθελοντών το οποίο θα δραματοποιήσει το θέμα της έκθεσης. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή