Πως ξεκίνησε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου;

Μια ιδέα έπεσε στο τραπέζι και εμπνευσμένοι θεατράνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν μια τρέλα.

Πως ξεκίνησε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου;
2'

Οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που υπήρχαν ανά δήμους, να τέρπουν με τη θέαση παραστάσεων όχι μόνο τη γειτονιά τους αλλά και άλλες περιοχές της Αθήνας. Έτσι λοιπόν έτρεξαν από δω, πήγαν από εκεί και δειλά δειλά πριν από εννέα χρόνια ξεκίνησε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η τέχνη θεραπεύει, επουλώνει πληγές, διδάσκει. Θεραπεύει όχι μονό τον ηθοποιό, αλλά λυτρώνει και τον θεατή. Είναι ο καθρέφτης της ζωής μας. Κάπως έτσι λοιπόν έφτασαν στα εννέα χρόνια θεατρικής δημιουργίας.

Πώς λειτουργεί το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου;

Παραδοσιακά, όπως και κάθε χρόνο το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ξεκινάει από τον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Μασκώτ» (Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος).

Εκεί ξεκινά ο πρώτος κύκλος παραστάσεων από τον Ιούνιο μέχρι μέσα Ιουλίου και εντάσσεται με επιτυχία στα πολιτιστικά δρώμενα των δήμων. Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων ξεκινά αρχές Σεπτέμβρη και τελειώνει μέσα Οκτώβρη. Οι παραστάσεις ταξιδεύουν τις δύο αυτές περιόδους και σε άλλους δήμους. Φέτος συμμετέχουν οι δήμοι Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περιστερίου και Αγίας Παρασκευής. Επίσης φιλοξενούνται στους δήμους με τις παραστάσεις τους η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Τ. Ε. Ι. Αθήνας και του Ιλίου.

Τι απήχηση έχει στον κόσμο;

Από τα πρώτα χρόνια το Διαδημοτικό Φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και έφτασε να αποτελεί το τοπικό γεγονός των δήμων που συμμετέχουν. Παραστάσεις για μεγάλα και για μικρά παιδιά. Παραστάσεις από ανθρώπους που δεν παύουν να ονειρεύονται για ανθρώπους που ξέρουν να μοιράζονται τα όνειρά τους.

Τα ανοιχτά θέατρα των Δήμων γεμίζουν ασφυκτικά και ειδικά στις παιδικές παραστάσεις από τον κόσμο που έρχεται να τις παρακολουθήσει. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων επιλέγουν συνειδητά αυτόν τον τρόπο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν. Η είσοδος είναι δωρεάν. Έτσι όλο και περισσότερες οικογένειες καταφθάνουν για να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση που συμβαίνει δίπλα στην πόρτα τους, στη γειτονιά τους.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες;

Άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν και δεν φοβούνται να εκτεθούν.

Που μπορώ να βρω το πρόγραμμα των παραστάσεων;

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων στην ιστοσελίδα του Διαδημοτικού Θεάτρου.

http://diadimotikotheatro.blogspot.gr/

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή