To σεξ μας κάνει... εξυπνότερους!

Άλλος ένας λόγος για να κάνετε σεξ συχνά! Σύμφωνα με νέα έρευνα των επιστημόνων, το σεξ, σε τακτική βάση, μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου σας.

To σεξ μας κάνει... εξυπνότερους!
SEX
2'

Οι εξετάσεις αίματος που έγιναν σε άτομα που είχαν πέσει στα «δίχτυα» του έρωτα πριν από μικρό χρονικό διάστημα, έδειξαν αυξημένα επίπεδα στην ανάπτυξη των νεύρων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία αλλά και την πνευματική εγρήγορση ενός ανθρώπου.

Το πείραμα, είχε ως εξής: Οι ερευνητές, πήραν δείγματα αίματος, από τρεις ομάδες ανθρώπων. Η πρώτη, αποτελούνταν από εκείνους που είχαν ερωτευτεί πρόσφατα, η δεύτερη από άτομα που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και η τρίτη, αποτελούνταν από τους εργένηδες.

Η πρώτη ομάδα έδειξε σημαντικά υψηλά επίπεδα στην ανάπτυξη των νευρών, σε σχέση και με εκείνους που ανήκαν στη δεύτερη ομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου της Παβίας, στην Ιταλία.

Έτσι, οι επιστήμονες κατέληξαν, πως ο πρώτος καιρός μιας σχέσης, ο οποίος –συνήθως- συνοδεύεται και με περισσότερο σεξ, είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για τον εγκέφαλο και την ανάπτυξή του, αναφέρει το koolnews.gr

Επίσης, τα αποτελέσματα διαπίστωσαν πως υπάρχει μιας σαφής αντίρροπη σχέση ανάμεσα στην αρτηριακή πίεση και το σεξ: Όσο περισσότερες σεξουαλικές επαφές έχει κανείς, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με την πίεση του αίματός του.

Ένα αντίστοιχο πείραμα είχε γίνει και σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, αλλά αυτή τη φορά, οι συμμετέχοντες ήταν ποντίκια. Οι ερευνητές, χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε δύο ομάδες: Εκείνη που στερούνταν το σεξ και η δεύτερη, της οποίας τα ποντίκια έκαναν σεξ, μία με δύο φορές, κάθε εβδομάδα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν, πως εκείνα που ανήκαν στο δεύτερο γκρουπ, είχε πολλά προτερήματα σε σχέση με εκείνα της πρώτης: Ανέπτυξαν πολύ περισσότερο το νευρικό τους σύστημα, σχεδόν εξάλειψαν τα συμπτώματα άγχους και μπορούσαν να αφομοιώσουν πράγματα, αντικείμενα και λειτουργίες, πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα.
Οι συγκεκριμένες έρευνες, έρχονται να επιβεβαιώσουν και πολλές άλλες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, οι οποίες και τονίζουν, πως οι ερωτική συνεύρεση είναι ευεργετική, όχι μόνο για τη ψυχολογική, αλλά και για τη σωματική υγεία, ανθρώπων και ζώων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή