Έρευνα: Περισσότερο σεξ, μεγαλύτερη νοημοσύνη!

Το να κάνεις sex δεν βοηθά μόνο στην ψυχική ηρεμία αλλά και στην ...ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Έρευνα: Περισσότερο σεξ, μεγαλύτερη νοημοσύνη!
SEX
2'


Νέα έρευνα αναφέρει ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα αυξάνονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα κοινώς γινόμαστε πιο έξυπνοι κάθε φορά που είμαστε δραστήριοι σεξουαλικά.

Ερευνητές στο Μέριλαντ και στη Νότια Κορέα πρόσφατα διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα σε ποντίκια και αρουραίους βελτιώνει την πνευματική απόδοση και αυξάνει τις νευρογένεσεις (παραγωγή νέων νευρώνων) στον ιππόκαμπο, όπου σχηματίζονται οι μακροπρόθεσμες μνήμες.


Τον Απρίλιο, μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ ανέφερε ότι μεσήλικες αρουραίοι που τους επιτρέπονταν η συμμετοχή στο σεξ, έδειξαν σημεία βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας και της λειτουργίας του ιππόκαμπου. Τον Νοέμβριο, μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Konkuk στο Σεούλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα εξουδετερώνει την απώλεια μνήμης λόγο χρόνιου στρες στα ποντίκια.


Αλλά αν το σεξ μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους, το αντίστροφο δεν ισχύει: "Το να είσαι πιο έξυπνος, δεν σημαίνει ότι θα έχεις περισσότερο σεξ." Οι πιο έξυπνοι έφηβοι, στην πραγματικότητα, έχουν την τάση να καθυστερούν την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριοτήτας.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι οι ενήλικες με ήπια γνωστική εξασθένηση (MCI), συχνά ο προάγγελος της νόσου του Αλτσχάιμερ, είχαν τις μισές πιθανότητες στο να έχουν εμπλακεί σε πρόσφατη σεξουαλική δραστηριότητα, από τους διανοητικά υγιείς συνομηλίκους τους.

Η Tracey J. Shors, ψυχολόγος στο Κέντρο για Συνεργατική Νευροεπιστήμη, στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ανέφερε σε μια συνάντηση με θέμα «Γνωστικά Βοηθήματα» στο Society for Neuroscience, το 2012: "Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα κύτταρα με την άσκηση, το Prozac και το σεξ. Αν κάνετε και ψυχική εκπαίδευση, θα κρατήσετε ζωντανά περισσότερα κύτταρα. Και αν κάνετε και τα δύο, θα έχετε το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα."

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή