Ολυμπιακός, Φουρνιέ: «Μεγάλη ευκαιρία, ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο»

Ολυμπιακός: Χαρούμενος για τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» εμφανίστηκε ο Εβάν Φουρνιέ.

Εβάν Φουρνιέ
Ο Γάλλος παρουσιάστηκε επίσημα από την πειραϊκή ΚΑΕ
EUROKINISSI
7'

Ο Γάλλος άσος παρουσιάστηκε και επίσημα από την πειραϊκή ΚΑΕ και στις δηλώσεις του στάθηκε στην πρόθεσή του να ξεκινήσει άμεσα δουλειά, την υποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους».

Αρχικά, ο διεθνής παίκτης τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Υπέγραψα γρήγορα. Ευχαριστώ τους προέδρους που με έφεραν εδώ. Χθες ήταν μία από τις πιο τρελές στιγμές της ζωής μου. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να δουλέψω, να προπονηθώ με τους συμπαίκτες μου και τον κόουτς Μπαρτζώκα. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο».

Στην συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το tweet που ανέφερε πως ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό: «Δεν ήταν απλά μία ανάρτηση. Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν στο Final Four στο Παρίσι, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και εντυπωσιάστηκα. Ο αγαπημένος μου παίκτης στην Ευρώπη ήταν ο Παπαλουκάς. Είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά πάντα η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός».

Το αν είχε πρόταση από τους Μπακς και γιατί διάλεξε τον Ολυμπιακό: «Είχαμε επαφές με μερικές ομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα με τους Ουίζαρντς αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα για την καριέρα μου. Ήρθα γιατί θέλω να νιώσω δυνατά συναισθήματα, να παίξω σε μεγάλους αγώνες και να είμαι μέρος ενός καλού πρότζεκτ. Ήταν η κατάλληλη ευκαιρία και ήταν η καλύτερη επιλογή».

Την προσέγγιση των προέδρων και τι ξέρει για το ελληνικό μπάσκετ: «Μόλις γνώρισα τον Παναγιώτη και έζησα όλα αυτά με τον Γιώργο χθες. Να έρθει ένας ιδιοκτήτης και να με υποδεχθεί, ήταν αδιανόητα όσα έζησα χθες. Δεν είναι απλά δουλειά, αλλά κάτι που βγαίνει από την καρδιά. Ήρθα για να ζήσω τέτοιες στιγμές. Δεν ξέρω πολλά για το πρωτάθλημα, είδα το βίντεο στη Θεσσαλονίκη που πετούσαν χαρτοπετσέτες, ξέρω τον Παναθηναϊκό, εμάς, την ΑΕΚ, αλλά δεν ξέρω πολλά».

Το αν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει στην Euroleague και αν θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί: «Δεν υπάρχει χρόνος να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλω να προσαρμοστώ στην ομάδα. Το μπάσκετ της FIBA είναι ίδιο είτε με τις Εθνικές είτε με ομάδες. Θα ανακαλύψω την Euroleague, τις ομάδες, τα γήπεδα, τον τρόπο που λειτουργεί. Είμαι επαγγελματίας 12 χρόνια, δε θα έχω πρόβλημα. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, δε θα υπάρχει πρόβλημα».

Το αν έχει δει εικόνες από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Μόλις υπέγραψα στην ομάδα. Έκανα ερωτήσεις στον Φαλ γιατί με ενδιέφερε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και η Euroleague. Δεν ξέρω τι να περιμένω, γιατί και χθες περίμενα κάτι ήρεμο. Δεν ξέρω πως θα είναι τα ντέρμπι, ξέρω μόνο ότι πρέπει να τους κερδίσουμε».

Τα συναισθήματά του από την υποδοχή του: «Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος, ήμουν ντροπαλός. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Όταν είδα τους οπαδούς με τα ερυθρόλευκα εντυπωσιάστηκα. Ένιωσα άνετα όταν τους πλησίασα, σαν να είμαι σπίτι μου. Η αγάπη που πήραμε χθες ήταν τρομερή εμπειρία και ποτέ δε θα την ξεχάσω».

Το τι ξέρει για τους συμπαίκτες του: «Ξέρω τους συμπαίκτες μου μόνο από τα παιχνίδια. Έπαιξα κόντρα στον Ντόρσεϊ στο ΝΒΑ. Ξέρω τον Τόμας γιατί παίζει στην Εθνική αλλά προσωπικά δεν τους ξέρω. Ξέρω τον Κώστα γιατί παίζει πολλά χρόνια. Προσωπικά δεν τους ξέρω και θα έχει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας το να τους γνωρίσω. Όταν χτίζεις φιλίες αυτό περνάει και στο παρκέ. Θα είναι σημαντικό να τους μάθω».

Το τι του είπε για την ομάδα ο Φαλ: «Δε χρειάστηκε να με πείσει. Ξέρω τι θέλω, οι ερωτήσεις μου στον Φαλ είχαν να κάνουν με τις λεπτομέρειες. Ποιες ομάδες παίζουν, πως ταξιδεύουν, σε ποιες περιοχές είναι ωραία να ζεις. Ήξερε πως με ενδιέφερε, οπότε δε χρειαζόταν να μου λέει να έρθω. Μισώ μόνο το ότι φοράει το "10", και του είπα να μου το δώσει αλλά αρνήθηκε».

Το αν ήταν κίνητρο να παίξει στην Euroleague και αν ήρθε για αυτό: «Ήρθα γιατί ήταν ευκαιρία, ήμουν ελεύθερος. Όταν έκανα το tweet είχα συμβόλαιο με τους Νικς και δεν υπήρχε η ευκαιρία. Ήταν απλά ευκαιρία να έρθω».

Την αντίδραση του Βούτσεβιτς και το αυριανό φιλικό: «Μιλάμε καθημερινά με τον Βούτσεβιτς. Είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και μου κάνει πολλές ερωτήσεις. Αγαπάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου λέει ότι αν δεν μπει στα Play-offs θα έρθει να με δει εδώ. Ο Πρίντεζης είχε πολλά καλά χρόνια και σημαίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Θα είναι τρομερά αύριο. Μετά τα χθεσινά δεν ξέρω τι να περιμένω. Οι οπαδοί θέλουν να τα πάμε καλά, θα μας δώσουν ό,τι έχουν. Ως παίκτης προσπαθείς να μη σκέφτεσαι μπροστά αλλά στο τώρα. Θα δούμε πως θα είναι αύριο. Ανυπομονώ για αύριο αλλά ας το πάμε μέρα μέρα».

Το αν πιστεύει ότι είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στο σύνολο του Μπαρτζώκα για να πάει τον Ολυμπιακό στην κορυφή: «Νομίζω ένα από τα καλά μου είναι ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε πολλά στιλ παιχνιδιού. Ο Μπαρτζώκας είναι από τους καλύτερους προπονητές. Ο Ολυμπιακός παίζει από τα καλύτερα ομαδικά μπάσκετ, κίνηση της μπάλας, κινήσεις παικτών. Οι παίκτες έχουν ελευθερία. Δεν ήθελα ένα αυστηρό σύστημα αλλά ούτε ομάδα που να παίζει σαν ομάδα του ΝΒΑ, με ISO. Στον Ολυμπιακό με κέρδισε ο κόσμος, η ιστορία αλλά και η ομάδα. Αν δεις την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πάντα ομαδικά, δεν πανηγυρίζουν έξαλλα και αυτό πιστεύω μου ταιριάζει».

Το αν του αρέσει το σκάκι: «Δε μου αρέσει, δεν παίζω».

Τις διαφορές στο ΝΒΑ και την Ευρώπη και για το αν θα τον βοηθήσει η ικανότητά του να σκοράρει με πολλούς τρόπους: «Όταν λέμε ότι είναι δυσκολότερο να σκοράρουμε στην Ευρώπη, έχει να κάνει με το στιλ, τους κανόνες, τις άμυνες, το μικρότερο γήπεδο. Στο ΝΒΑ υπάρχουν καλύτεροι αθλητές αλλά αν περάσεις τον παίκτη σου, θα σκοράρεις. Στην Ευρώπη υπάρχουν μετά 2-3 παίκτες. Επιθετικά το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να ποστάρω, αλλά τα υπόλοιπα τα δουλεύω σκληρά όλη μου τη ζωή. Θα παίξω όπως ξέρω αλλά θα προσαρμοστώ σε αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Θα βοηθήσω όπως ξέρω».

Το πρώτο πράγματα που του είπε ο Φαλ όταν υπέγραψε και αν έχει επαφές με τον Λεσόρ: «Ήταν χαρούμενος ο Φαλ, του είπα 2-3 μέρες πριν συμφωνήσουμε οριστικά ότι θα παίζουμε μαζί του χρόνου. Οπότε δεν του έκανε έκπληξη, αλλά όταν του έστειλα ότι ολοκληρώθηκε το ντιλ, μου είπε να πάμε να κερδίσουμε την Euroleague. Σχετικά με τον Λεσόρ, πριν λίγους μήνες υπήρχαν φήμες για εμένα και τον Ολυμπιακό. Και ο Λεσόρ στις προπονήσεις μου έλεγε ότι στον Παναθηναϊκό περνάμε καλά, κερδίζουμε, μην έρθεις, μείνε στο ΝΒΑ. Έχω τρομερή σχέση με τον Λεσόρ, ήμασταν συγκάτοικοι, του είπα ότι έρχομαι και είναι όλα καλά».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:55ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Κέρκυρα