Παναθηναϊκός AKTOR: Σχεδιασμός και οργάνωση για… Όσκαρ!

Η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, έθεσε τις βάσεις για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο σε κάθε τομέα ο σύλλογος ενόψει της σεζόν 2024-25 και όχι μόνο.

Παναθηναϊκός AKTOR: Σχεδιασμός και οργάνωση για… Όσκαρ!
INTIME SPORTS
4'

Το 2023-24 κύλησε… ονειρικά για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο κόσμος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ εκτιμώντας την τεράστια επένδυση και το experience που προσφέρει η ΚΑΕ σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Φυσικά πάνω απ’ όλα ήταν το αγωνιστικό κίνητρο και η ελπίδα που με την ομάδα που «χτίστηκε» έχοντας μπροστάρη τον Εργκίν Αταμάν, φαινόταν πως έρχεται κάτι καλό.

Οι «πράσινοι» έβαλαν τον πήχη ψηλά και κατάφεραν να τον ξεπεράσουν με άνεση, κατακτώντας την Euroleague και το πρωτάθλημα Ελλάδας παρά το 0-2 απ’ τον αιώνιο αντίπαλο, παίρνοντας τρεις σερί νίκες. Από τη 17η θέση στην κορυφή της Ευρώπης, στη μεγαλύτερη επιστροφή που έχει συντελεστεί ποτέ στο μπάσκετ της ηπείρου μας.

Όλα αυτά άνοιξαν ακόμη περισσότερο την όρεξη των «πράσινων». Όχι όμως λόγω της επιτυχίας. Το πλάνο και η οργάνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR υπό τη διοίκηση και φυσικά τη χρηματοδότηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι στα υψηλότερα ευρωπαϊκά στάνταρ όπως παραδέχονται ακόμη και οι αντίπαλοι. Έτσι οι κινήσεις του «τριφυλλιού» ήταν μία προς μία για την σημαντική άνοδο κάτι που ήδη είναι τόσο επιτυχημένο.

Πρώτα απ’ όλα το μεγάλο σχέδιο με το ΟΑΚΑ το οποίο παίρνει… σάρκα και οστά. Οι εργασίες προχωρούν, οι Παναθηναϊκοί αγωνιούν να δουν πως μεταμορφώνεται το γήπεδο που λατρεύουν εδώ και δεκαετίες γιατί είναι το «σπίτι» του Παναθηναϊκού AKTOR. Η επιμονή της ιδιοκτησίας των «πράσινων» το μετατρέπει σε στολίδι που θα ζηλεύει όλη η Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου κομματιού των εργασιών να πλησιάζει και να ενθουσιάζει. Άλλωστε ήδη έχουν πωληθεί 11.200 διαρκείας, σε διάστημα ρεκόρ (μικρότερο των 24ων ωρών) από την κυκλοφορία τους σε ένα εντυπωσιακό sold out. Στόχος λοιπόν είναι να γεμίζει σε κάθε ματς το κλειστό!

Σπουδαία κίνηση φυσικά και η επιστροφή του εμβληματικού αρχηγού που ανακοινώθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι ο European Ambassador των «πράσινων», της πιο επιτυχημένης ομάδας του αιώνα μας πανευρωπαϊκά.

Ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής των επιτυχιών και δεδομένα ο κορυφαίος των τελευταίων ετών στην Ευρώπη (τρεις κατακτήσεις Euroleague την τελευταία τετραετία ενώ πριν είχε έναν τελικό και σχεδόν μια βέβαιη κατάκτηση με την Εφές που στερήθηκε λόγω της διακοπής στην περίοδο της πανδημίας), επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό AKTOR. Σε μια σπουδαία συμφωνία των «πράσινων».

Εδώ και καιρό είχαν συμφωνηθεί οι υπογραφές νέων συμβολαίων για Γκραντ και Γκριγκόνις, ενώ το σπουδαίο και δυσκολότερο deal που πέτυχε ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσωπικά, ήταν η ανανέωση του Κέντρικ Ναν για τα επόμενα δύο χρόνια! Ένας παίκτης που έδειξε την τεράστια αξία του και σαφώς σκεφτόταν αρχικά μόνο το ΝΒΑ. Όμως οι παροχές των «πράσινων» και το οικογενειακό περιβάλλον της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης, τον έπεισαν να μείνει εδώ.

Αυτό που έμενε ήταν η ενίσχυση του ρόστερ ακόμη περισσότερο, κάτι που ο Παναθηναϊκός AKTOR πέτυχε στον απόλυτο βαθμό όπως φαίνεται. Αποχώρησε ο Λούκα Βιλντόζα και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, οι δύο παίκτες που τηρουμένων των απαιτήσεων που υπήρχαν, δεν έφτασαν στο επίπεδο προσφοράς που θα περίμενε το «τριφύλλι» και ήθελε ο κόουτς. Στη θέση του Αργεντινού αποκτήθηκε ο Λορέντζο Μπράουν, εκ των κορυφαίων γκαρντ την προηγούμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Αντί του Πολωνού σέντερ ως σημαντική ενίσχυση στη γραμμή ψηλών που υπάρχει κορυφαίος της Ευρώπης, Ματίας Λεσόρ, ήρθε ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Σε εξαιρετική ηλικία, έχοντας αγωνιστικά στοιχεία που δίνουν πολλά στην ομάδα (παιχνίδι με πλάτη, ριμπάουντ για παράδειγμα) και ανεβάζουν το επίπεδο στους ψηλούς.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, όμως, κρατούσε το… γλυκό για το τέλος. Κάτω απ’ τα «ραντάρ» και χωρίς τυμπανοκρουσίες, συμφωνήθηκε η απόκτηση του Τσεντί Οσμάν, στην σημαντικότερη επιστροφή ευρωπαίου παίκτη απ’ το ΝΒΑ σε αυτή την pre seaon. Κάτι που πέτυχε το «τριφύλλι» και φυσικά πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν αθλητή με τεράστιο ταλέντο και ποιότητα, που όμως ξέρει να βάζει το εγώ του κάτω απ’ την ομάδα.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να «χτίσει» μια Super Team όπως λένε και στο ΝΒΑ, πετυχαίνοντας αυτό που έμοιαζε δύσκολο μετά την περασμένη επική σεζόν: Να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, να ενθουσιάσει τον ήδη ενθουσιασμένο κόσμο του ακόμη περισσότερο, να αυξήσει την ήδη τεράστια δυναμική του ακόμη περισσότερο. Με κινήσεις που φυσικά εμπεριέχουν μεγάλη επένδυση, μεράκι, οργανωτική ικανότητα, διαφορετικά δε θα μπορούσαν να γίνουν πράξη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή