Μάχη «αιωνίων» με επίκεντρο τα ειδικά παικτών

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Novibet.

Μάχη «αιωνίων» με επίκεντρο τα ειδικά παικτών
3'

Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κλέβει την παράσταση στη 16η αγωνιστική της Euroleague! Οι δύο ομάδες κοντράρονται απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00), στην προτελευταία μέρα του έτους και φιλοδοξούν να κλείσουν με «χαμόγελα» το 2022 και να μπουν στο 2023 με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Κοινό χαρακτηριστικό αμφότερων είναι ότι προέρχονται από σερί ηττών και στο ντέρμπι το διακύβευμα είναι τεράστιο για τους δύο προπονητές. Ο Παναθηναϊκός (6-9), μετά τις τρεις σερί εκτός έδρας αποτυχίες με Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Εφές, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Οι «πράσινοι» επιθετικά περιμένουν πολλά από τους Μπέικον και Γκριγκόνις. Ο Αμερικάνος είναι «ζεστός» και αναμένεται να ταλαιπωρήσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ πέτυχε 20 πόντους, ενώ με ανάλογα νούμερα τελειώνει τα ματς στη Euroleague. Το line των πόντων του Μπέικον είναι στο 20.5 και το over βρίσκεται σε απόδοση 1.80.

Ο Γκριγκόνις επιστρέφει στην δράση έπειτα από καιρό και χρωστάει στην ομάδα μια καλή εμφάνιση. Ο Λιθουανός γκαρντ με την Εφές επανήλθε, πήρε ρυθμό και σε 10:49’ σκόραρε 9 πόντους. Απέναντι στον Ολυμπιακό θα αναλάβει περισσότερος πρωτοβουλίες και το Over 9.5 πόντοι το βρίσκουμε στο 2.40.

Στον Ολυμπιακό οι δύο σερί ήττες με Βιλερμπάν στη Γαλλία και με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» στην 6 η θέση με ρεκόρ 9-6. Μάλιστα, ο τρόπος που ήρθαν πλήγωσε τον εγωισμό τους. Οι Πειραιώτες δεν θέλουν να… τριτώσει το κακό, αφού οι ισορροπίες στην βαθμολογία είναι λεπτές. Με νίκη θα διατηρήσουν την επαφή τους με την τετράδα, ενώ στο ενδεχόμενο της ήττας θα πέσουν ακόμα πιο χαμηλά.

Στα θετικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, το γεγονός ότι έχει «χτίσει» απίστευτο σερί 9 διαδοχικών νικών, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στο πρόσφατο καρέ επισκέψεων του στο ΟΑΚΑ μετράει ισάριθμες νίκες!

Βασικός πρωταγωνιστής στα συγκεκριμένα ματς ήταν ο Σάσα Βαζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αποτελεί νο1 κίνδυνο για την άμυνα του «τριφυλλιού» και στη Euroleague πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες των σκόρερ και ριμπάουντερ. Βέβαια, παραμένει άγνωστο πώς θα εμφανιστεί, καθώς έχει χάσει τις τελευταίες προπονήσεις. Με αυτό το δεδομένο και τον καλό ρυθμό που έχει ο Άλεκ Πίτερς, το over 4,5 πόντοι του στο 1.95 αποκτά αξία.

Επίσης, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στα ντέρμπι ο Μπαρτζώκας μεταφέρει η «μάχη» και κάτω από τη ρακέτα. Εκεί το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Παπαγιάννη και Φαλ βγάζει συνήθως νικητή τον σέντερ του Ολυμπιακού. Να ξεπεράσει το over 10.5 πόντους ο Γάλλος προσφέρεται σε απόδοση 2.08.

Τέλος, ανάμεσα στις 600+ προσφερόμενες αγορές γύρω από το ντέρμπι, μπορεί κάποιος να βρει μπορεί combo bets, στοιχήματα για τον τρόπο επίτευξης των πόντων, super ενισχυμένες αποδόσεις, στατιστικές επιλογές (ριμπάουντ, πόντοι, ασίστ, κλεψίματα κ.ά) και μία πλούσια γκάμα ειδικών στοιχημάτων (ομάδων και παικτών).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή