ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Το «δώρο» δεν ήρθε από τη Θεσσαλονίκη

Super League: Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της (βλ. 3-0) κόντρα στη Λαμία, αλλά ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη και κατέκτησε τον τίτλο.
ΑΕΚ - Λαμία Super League
EUROKINISSI
3'

H «Ένωση» έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά γνώριζε ότι δεν κρατούσε την κατάσταση στα χέρια της.

Ο ΠΑΟΚ δεν «στραβοπάτησε» στην έδρα του Άρη και τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας με μια πίκρα τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι είχαν 3-4 ευκαιρίες να «κλειδώσουν» τον τίτλο, νωρίτερα στη σεζόν.

Η ΑΕΚ έδωσε δικαιώματα, έκανε γκέλες και λάθη και τελικά το πλήρωσε! Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα, ενόψει της νέας χρονιάς, με τον Ματίας Αλμέιδα, φυσικά, να αποφασίζει για όλα. Ο Αργεντινός τεχνικός, όπως κι οι παίκτες, αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια τους.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Λαμία

Η ΑΕΚ, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Λιούμπισιτς να είναι πρωτοστάτης.

Ο Κροάτης απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό κι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ στο 20ο λεπτό.

Λίγο αργότερα, βέβαια, ήρθαν τα άσχημα μαντάτα από το «Κλ. Βικελίδης», κάτι που «χάλασε», κάπως την ατμόσφαιρα στις κερκίδες.

Οι παίκτες του Αλμέιδα, πάντως, συνέχισαν τη δουλειά τους, δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες, με τον Χατζηεμμανουήλ να κάνει σημαντικές επεμβάσεις.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο, με τον Τσούμπερ να κάνει το 2-0 στο 40’, έπειτα από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να λαμβάνει ευχάριστα μαντάτα από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που φυσικά προκάλεσε «έκρηξη» χαράς στην «OPAP Arena».

Γενικότερα, με την «Ένωση» να έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Άρης – ΠΑΟΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να περιμένουν το «δώρο» από τους γηπεδούχους, μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε η ομάδα του Λουτσέσκου.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις. Μάλιστα, ο Πόνσε βρήκε δίχτυα στο 66ο λεπτό, αλλά το γκολ δεν μέτρησε έπειτα από παρέμβαση του VAR για φάουλ του Γιόνσον στο ξεκίνημα της φάσης.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά τρίτο γκολ με τον Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις, ωστόσο το «δώρο» από τη Θεσσαλονίκη δεν ήρθε κι έτσι δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος που γέμισε την «OPAP Arena» αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του, μετά το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής: Μάρτεν Κρογκ (Δανία)
Κίτρινες: Βίντα
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (46΄ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραούχο), Λιούμπισιτς (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (62΄ Πόνσε)
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86΄ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85΄ Σιμόν), Τερεζίου (67΄ Μαρτίνεθ), Λέικ (46΄ Νούνιες), Μάλτσι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή