Ολυμπιακός: Πρώτη ομάδα εκτός Big 4 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που σηκώνει κούπα μετά από 13 χρόνια

Ολυμπιακός: Μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι «έσπασαν» το… μονοπώλιο των ομάδων των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις κατακτήσεις των διοργανώσεων της UEFA έπειτα από 13 χρόνια.
Ολυμπιακός: Πρώτη ομάδα εκτός Big 4 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που σηκώνει κούπα μετά από 13 χρόνια
Eurokinissi
1'

Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός το βράδυ της 29ης Μαΐου. Οι Πειραιώτες πέτυχαν μια μεγάλη επιτυχία καθώς έφτασαν στην κατάκτηση του Europa Conference League επικρατώντας 1-0 της Φιορεντίνα, στην παράταση του μεγάλου τελικού που έλαβε χώρα στην «OPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, η επιτυχία τους δεν… σταματά εκεί, αφού έγιναν παράλληλα ο πρώτος σύλλογος, εκτός των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ήτοι της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, που σήκωσε κούπα σε διοργάνωση της UEFA, έπειτα από 13 χρόνια.

Η τελευταία φορά που το είχε καταφέρει μία ομάδα εκτός του Big 4, ήταν η Πόρτο το 2011, η οποία είχε κατακτήσει το Europa League επικρατώντας 1-0 στον τελικό της Μπράγκα στο Δουβλίβο. Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τους περισσότερους τίτλους στην Ευρώπη βρίσκεται η Ισπανία με 65 συλλογικές κατακτήσεις, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 50, η Αγγλία με 48 και η Γερμανία με 32.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή