Super League, Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Έκανε τη δουλειά στη Λιβαδειά και πάει ήρεμη στη διακοπή

Super League: Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά και πήρε νίκη «ανάσα» που της επιτρέπει να δουλέψει με ηρεμία την περίοδο της διακοπής.

Λεβαδειακός - ΑΕΚ Super League
EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY
3'

Η «γκέλα» με τη Λαμία έκανε ιδιαίτερα κρίσιμο τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής, όπου η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ, σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να κάνει τη δουλειά και πήρε «ανάσα», η οποία επιτρέπει στον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του να δουλέψουν με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί.

Η «Ένωση» είχε κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτύχησε να σκοράρει στην τελευταία φάση του, με ωραία ατομική ενέργεια του Κοϊτά. Το συγκεκριμένο τέρμα έμελλε να είναι η καθοριστική φάση του ματς, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με άλλον… αέρα και πέτυχαν άλλα δύο γκολ, με τους Ελίασον (53’) και Γκατσίνοβιτς (83’).

Ο Λεβαδειακός, από την πλευρά του, τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη φάση του Μουκουντί στο 18ο λεπτό. Μετά την ανάπαυλα, όμως, η απόδοση του έπεσε και δεν απείλησε καθόλου.

Η εξέλιξη του Λεβαδειακός - ΑΕΚ

Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά λίγο έλειψε, λόγω ενός τραγικού λάθους, όπως αυτά που μας έχουν συνηθίσει φέτος να βρεθούν από το… πουθενά πίσω στο σκορ στο 18ο λεπτό.

Ο Στρακόσα έδωσε την μπάλα στον Όζμπολτ, ο οποίος τον απέφυγε, αλλά το σουτ του απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Μουκουντί. Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για χέρι, αλλά Πολυχρόνης (διαιτητής) και Ευαγγέλου (VAR) δεν συμφώνησαν μαζί τους.

Ο Λεβαδειακός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς και «διάβασε» σωστά τις επιθέσεις της ΑΕΚ, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά. Αντιθέτως, ο Όζμπολτ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι στο 35ο λεπτό, αλλά ο Στρακόσα τον πρόλαβε κι έδιωξε με τα πόδια.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καλή εικόνα στο πρώτο μέρος κι απειλούσαν κυρίως με κάποια μακρινά σουτ, αλλά εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια, ούσες στη «λευκή» ισοπαλία ο Κοϊτά έκανε τη διαφορά. Ο Μαυριτανός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους κι από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Γκροθ, για το 0-1 στο 45ο λεπτό.

Στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, όταν σε μια γρήγορη μετάβαση ο Γκαρσία βρήκε τον Ελίασον κι εκείνος με ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 53ο λεπτό. Η διαφορά των δύο τερμάτων απέβαλε το άγχος από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι άρχισαν να κυριαρχούν στο ματς και να δημιουργούν με μεγάλη ευκολία φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο από τον Λεβαδειακό, ο οποίος δεν είχε τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Ως εκ τούτου το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει το 0-3 στο 82’ με κεφαλιά.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης
Κίτρινες: Πεντρόσο, Ρομό, Κυρ. Παπαδόπουλος - Λαμέλα, Ρότα, Γκατσίνοβιτς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Κυρ. Παπαδόπουλος Τσάπρας, Πλέγας (72΄ Μεχία), Λαμαράνα (58΄ Τσοκάι), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69΄ Γιόκε), Γιαννιώτας (58΄ Συμελίδης), Όζμπολτ (69΄ Ρόμο).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Ελίασον (74΄ Πινέδα), Σιμάνσκι (81΄ Μάνταλος), Λιούμπιτσις (68΄ Περέιρα), Κοϊτά (68΄ Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (81΄ Φερνάντες), Γκαρσία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή