Ένας Έλληνας στη Λαμπαδηδρομία Paris 2024 στη Γαλλία

Ο Γιάννης Βίδρας είναι ο μοναδικός Έλληνας που έτρεξε στη λαμπαδηδρομία της Γαλλίας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένας Έλληνας στη Λαμπαδηδρομία Paris 2024 στη Γαλλία
4'

Ο Γιάννης Βίδρας είναι ο μοναδικός Έλληνας που έτρεξε στη λαμπαδηδρομία της Γαλλίας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λόγος που επιλέχθηκε ξεχωριστός, αφού έχει μια ιστορία που αποτελεί έμπνευση.

Πως το περιγράφει ο ιδιος;

​«Ονομάζομαι Γιάννης Βίδρας είμαι στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, τριαθλητής Ironman και ενεργ​ός υποστηρικτής της ενημέρωσης για τον Παδικό Διαβήτη. Πριν λίγα χρόνια, μέσα από μια προσωπική δυσκολία, μεταμορφώθηκα από υπέρβαρος σε τριαθλητή Ironman, ανακαλύπτοντας μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης.

Η προσωπική μου ιστορία μεταμόρφωσης και η αφοσίωσή μου στην κινητοποίηση για τον παιδικό διαβήτη ήταν ο λόγος που επιλέχθηκα να είμαι ένας από τους 10.000 λαμπαδηδρόμους στη φετινή λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024 και μετά από την τελετή παράδοσης, συνέχισε το ταξίδι της σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, με τελικό προορισμό το Παρίσι και ολοκληρώθηκε με την Τελετή Έναρξης.

Μαζί με αθλητές, ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού, που ο καθένας έχει τη δική του ιστορία έμπνευσης και προσφοράς και ενσαρκώνει τα ιδανικά των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024, η στιγμή αυτή για μένα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της επιμονής, της υπέρβασης και το πνεύμα της ενότητας που ενσαρκώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», αναφέρει χαρακτηριστικά μετά την επιστροφή του από το Παρίσι.

lampadidromos-parisi.jpg



Η γνωριμία με τον αθλητισμό και η μάχη μετά κιλά

«Από μικρή ηλικία αντιμετώπιζα θέματα με το βάρος και δεν είχα καμία σχέση με τη γυμναστική ή τον αθλητισμό. Η πορεία της ζωής μου άλλαξε ριζικά όταν η κόρη μου διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία μόλις 9 μηνών. Για να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση, βρήκα διέξοδο στον αθλητισμό και το IRONMAN και εξελίχθηκα σε έναν έμπειρο τριαθλητή με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.», ανέφερε ο Γιάννης Βίδρας.

«Ως υπέρμαχος της ενημέρωσης και κινητοποίησης για τον παιδικό διαβήτη, εστιάζω στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Μέσω της δράσης μου, επιδιώκω να συμβάλλω στη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας, όπου ο παιδικός διαβήτης και οποιαδήποτε άλλη ορατή ή αόρατη ιδιαιτερότητα δεν θα μπορούν να εμποδίσουν ένα παιδί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να κάνει αυτό που αγαπά.», συμπλήρωσε.

Η Δύναμη της Θέλησης: Η Αθλητική Πορεία

Το IRONMAN είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες τριάθλου στον κόσμο, που αποτελείται από τρία σκέλη: 3,8 χιλιόμετρα κολύμβηση, 180 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42,2 χιλιόμετρα τρέξιμο (μαραθώνιος). Οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν αυτές τις αποστάσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, αναδεικνύοντας τη σωματική και ψυχική αντοχή τους.

Ανάμεσα στις σημαντικές διακρίσεις του ως αθλητή, ο Γιάννης Βίδρας ξεχωρίζει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ironman 140.6 στο Αμβούργο το 2023, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 70.3 το 2022 στη Utah, ενώ ήδη έχει προκριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Νέα Ζηλανδία.

«Αυτές οι στιγμές μου υπενθυμίζουν την αποστολή μου να εμπνέω τον κόσμο να βγει έξω από τα όριά που θέτει το ίδιο του το μυαλό, να ενημερωθεί για τον διαβήτη και να πιστέψει στην ολική μεταμόρφωση της ζωής του.», δηλώνει ο ίδιος.


Ο Γιάννης Βίδρας είναι ιδρυτής του CravingNoBorders, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει να βοηθήσει ανθρώπους να πραγματοποιήσουν την αλλαγή που επιθυμούν στη ζωή τους.

Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκει να ξεπεραστούν τα προσωπικά όρια που βάζει το μυαλό μας και κυριαρχούν στην καθημερινότητα, προωθώντας τη συνειδητή και εκούσια αλλαγή.

Το CravingNoBorders είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να δείξει, ότι με τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση, ο καθένας μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να κάνει την αλλαγή που επιθυμεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή