Πώς το fractional laser σβήνει δύσκολες ουλές

Η μέθοδος που εφαρμόζεται σε σημάδια από εγκαύματα γίνεται και στην Ελλάδα. Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί πώς δουλεύει η θεραπεία που προκαλεί ανάπλαση του δέρματος.

Πώς το fractional laser σβήνει δύσκολες ουλές
2'

Τις ουλές από τα εκτεταμένα εγκαύματα που προκάλεσε στο κορμί της η βόμβα ναπάλμ το 1972 στο Βιετνάμ, προσπαθεί εσχάτως να σβήσει η Κιμ Φουκ. Η φωτογραφία του κοριτσιού που έτρεχε γυμνό στο δρόμο για να ξεφύγει από τον όλεθρο μας έχει στοιχειώσει. Σήμερα, στα 52 της χρόνια, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι η ίδια κάνει θεραπείες στην Αμερική με fractional laser, την πιο σύγχρονη μέθοδο που βελτιώνει την εικόνα των ουλών στα χέρια, την πλάτη, τον ώμο και το λαιμό της.

Όπως τονίζει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine «το fractional laser είναι η νέα γενιά laser που προκαλεί μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός απαντά με παραγωγή καινούριου κολλαγόνου και ελαστίνης για να επουλωθεί η πληγή. Το καινούριο δέρμα είναι εμφανώς καλύτερο, πιο λείο και ανανεωμένο. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ρυτίδων, γραμμών έκφρασης, ουλών και δυσχρωμιών».

Το fractional laser μαλακώνει τον ουλώδη ιστό που μπορεί να είναι σκληρός, όταν έχει αφεθεί για χρόνια χωρίς να αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό, εξάλλου, η θεραπεία με το fractional laser μειώνει και τον πιθανό πόνο που δημιουργούν οι ουλές.

Το fractional laser νέας γενιάς προκαλεί μικροσκοπικό τραύμα μεγέθους 1 χιλιοστού. Οι βλάβες είναι τόσο μικρές που μοιάζουν με πίξελ και συνήθως είναι αόρατες στο μάτι. Μετά την θεραπεία το δέρμα είναι προσωρινά ερυθρό. «Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε συνδυασμό του laser με μεσοθεραπεία PRP. Αφού σαρώσουμε το δέρμα με το fractional laser εγχέουμε το ενεργοποιημένο πλάσμα αίματος του ασθενή στην προβληματική περιοχή. Το πλάσμα από τον ίδιο τον ασθενή είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και ο χρόνος αποθεραπείας και η ανανέωση επιτυγχάνονται πιο γρήγορα» τονίζει η Δρ Τσιατούρα που εφαρμόζει και τις δύο θεραπείες.

Συνολικά χρειάζονται τουλάχιστον 6 συνεδρίες, 1 ανά 20 μέρες ή 1 μήνα για να φανεί ένα καλό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της Κιμ Φουκ βέβαια, θα απαιτηθούν πολύ περισσότερες καθώς οι ουλές είναι αρκετά βαθιές και εκτεταμένες και ο ουλώδης ιστός σκληρός.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή