Γεννήθηκαν 100 μωρά σε ακριτικές περιοχές – Η HOPEgenesis κατά της υπογεννητικότητας

Περισσότερες από 180 οικογένειες σε ακριτικές περιοχές με ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, έχουν ωφεληθεί από την HOPEgenesis στα 3,5 χρόνια δράσης της. Μέχρι σήμερα, έχουν γεννηθεί 100 μωρά, ενώ αναμένονται άλλα 86 να γεννηθούν τους προσεχείς μήνες.

Γεννήθηκαν 100 μωρά σε ακριτικές περιοχές – Η HOPEgenesis κατά της υπογεννητικότητας
HOPEgenesis
2'

Συμβάλλοντας ουσιαστικά στο σύνολο του κοινωνικού και οικονομικού ιστού αυτών των περιοχών, η HOPEgenesis έχει ως στόχο να «γυρίσει» το πρόσημο, ένα μωρό την φορά, ένα νησί τη φορά, ένα χωριό τη φορά, με επιπλέον επιτόπια έρευνα και νέα πιλοτικά προγράμματα, εκεί όπου το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό (απομονωμένα χωριά).

Η HOPEgenesis είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τον Dr. Στέφανο Χανδακά με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά κι απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας κι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά και 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

Η δράση της HOPEgenesis στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της, σε αριθμούς αποτυπώνεται ως εξής:

  • 354 περιοχές στην Ελλάδα/ 317 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά/ 37 ακριτικά νησιά,
  • 17 συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα (δημόσια και ιδιωτικά) σε 15 σημεία σε όλη την Ελλάδα,
  • Παροχή υπηρεσιών υπογεννητικότητας σε 28 νησιά,
  • Περισσότεροι από 60 ιατροί, μαίες και άλλοι επαγγελματίες υγείας,
  • Περισσότεροι από 90 εθελοντές,
  • Περισσότεροι από 200 χορηγοί - υποστηρικτές,
  • 21 μεγάλες συνεργασίες,
  • 38 αιγίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού κράτους,
  • 3.243 αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε η HOPEgenesis σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα (10/06/2019), με αφορμή τη γέννηση του 100ού μωρού.


Η HOPEgenesis για το 2019 θέτει ως στόχο τον πολλαπλασιασμό των ωφελούμενων γυναικών και την επέκταση του προγράμματος σε περισσότερες περιοχές που το έχουν ανάγκη. Επίσης, με τη συνεχή διεξαγωγή ερευνών, ημερίδων και παρουσιάσεων για την υπογεννητικότητα, να διατηρηθεί το ζήτημα στην πρώτη γραμμή και να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διεξαγωγή του Economist Forum, ενός συνεδρίου με τη συνεργασία του Economist, αφιερωμένο στο δημογραφικό, με εκλεκτούς ομιλητές και προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, θα προχωρήσει η απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση των ωφελούμενων του προγράμματος, μέσω εξελιγμένων ιατρικών συσκευών Bluetooth και ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των γυναικών και του μωρού τους ανά πάσα στιγμή.

Στις περιοχές δράσης της HOPEgenesis, οι οποίες δεν διαθέτουν ή έχουν δύσκολη πρόσβαση σε παιδικό σταθμό, προωθούνται πιλοτικά προγράμματα κέντρων απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς να συνδυάσουν τη μητρότητα/πατρότητα με την εργασία τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή