Ακόμη και η Ινδία θέλει το δικό της hypercar!

Η ινδική Metal Motors έχει ως στόχο να προχωρήσει από του χρόνου στην κατασκευή του ηλεκτρικού Azani των 1.000 ίππων!

Ακόμη και η Ινδία θέλει το δικό της hypercar!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα μήτε η τελευταία που ακούμε για μια εταιρεία από το πουθενά να ανακοινώνει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού hypercar. Ειδικότερα όταν σε μια χώρα δεν υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία το θέμα ίσως να αποκτά και εθνική διάσταση.

Πάντως, για τη Ινδία αυτό δεν ισχύει μιας και η Tata Motors είναι ένας μεγάλος όμιλος που μεταξύ άλλων έχει κάτω από την ομπρέλα της και τις γνωστές σε όλους Jaguar και Land Rover, ενώ υπάρχει και η Mahindra. Από την άλλη φυσικό είναι να εμφανίζονται και start-up προσπάθειες για κάτι πιο hyper.

Όπως για παράδειγμα η Metal Motors, που πριν από περίπου έξι χρόνια είχε παρουσιάσει το M-Zero (άγνωστο αν κατασκευάστηκε ποτέ) και τώρα επανέρχεται δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο τα σχέδια της για το Azani. Ένα ηλεκτρικό hypercar που για την ώρα υπάρχει μόνο ψηφιακά (και πιθανότατα έτσι θα μείνει) και στα χαρτιά τουλάχιστον είναι εντυπωσιακό, έχοντας μεταξύ άλλων κάτι από Tesla Roadster.

Θεωρητικά, πάντοτε, το Azani θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια συνδυαστική απόδοση 1.000 ίππων. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα είναι μια υπόθεση μόλις 2,2 δευτερολέπτων, ενώ η τελική θα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Όσο για την αυτονομία χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία 120 kWh θα ξεπερνά τα 520 χιλιόμετρα.

Τέλος, να πούμε πως στην ιστοσελίδα της η Mean Metal Motors δέχεται ήδη παραγγελίες για το Azani. Όσο για τις τιμές και τους χρόνους παράδοσης δεν υπάρχει καμία αναφορά. Οπότε ισχύει αυτό που λέμε ότι ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ότι θέλει αλλά δεν μπορεί και να το έχει. Για την περίσταση, να το κατασκευάσει…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί

16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί