Αυτό είναι τo κινέζικο Cybertruck

Για μία ακόμη φορά μία κινέζικη εταιρεία επιβεβαιώνει πως όταν υπάρχει έλλειψη δημιουργικότητας καταφεύγεις στην αντιγραφή.

Αυτό είναι τo κινέζικο Cybertruck
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία που βλέπουμε μία περίπτωση copy-car. Μία από αυτές που μια κινεζική εταιρεία αντιγράφει την ιδέα ή ολόκληρο το προϊόν για να το λανσάρει στην εσωτερική της αγορά όπου κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

Άλλωστε μία κινεζική εταιρεία έχει το θράσος να αντιγράφει την ονομασία του πασίγνωστου ιαπωνικού κολοσσού Sony και να αποκαλείται… Sany. Και επειδή το θράσος δεν σταματά εκεί, η… εμπνευσμένη ονομασία της Sany, η οποία στην Κίνα κατασκευάζει φορτηγά, γερανούς και εκσκαφείς, μας θυμίζει και κάτι από Sanyo.

Όπως και να έχει η Sany Group αποφάσισε να προχωρήσει πέρα από τα βαριά επαγγελματικά οχήματα και να κατασκευάσει ένα μεγάλο ηλεκτρικό pick-up. Το οποίο όπως μπορείτε να δείτε έχει μια εντυπωσιακή γοτθικού ρυθμού σχεδίαση που έχει βάλει στο μπλέντερ στοιχεία από άλλα αντίστοιχα αγροτικά. Από το Ford F-150 Lightning και το Rivian μέχρι το Cybertruck της Tesla.

Προς το παρόν το κινεζικό ηλεκτρικό ημιφορτηγό υπάρχει ως σχέδια και πατέντες ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Hunan Xingbida Network Technology.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα πρόωσης θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία της CATL με χωρητικότητα πάνω από 150 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Car News China το ηλεκτρικό αγροτικό της Sany αναμένεται να μπει στην παραγωγή του χρόνου. Πολύ γρήγορα και στοχευμένα. Τουλάχιστον, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση για τους Κινέζους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή