Όλα έτοιμα για το Γκραν Πρι στο Βέλγιο

Έπειτα από την καλοκαιρινή διακοπή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 επιστρέφει και πάλι στις πίστες...

Όλα έτοιμα για το Γκραν Πρι στο Βέλγιο
2'

Έπειτα από την καλοκαιρινή διακοπή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 επιστρέφει και πάλι στις πίστες. Στις 26 – 28 Αυγούστου οι διάσημοι πιλότοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Grand Prix του Βελγίου και στη διάσημη πίστα Spa – Francochamps.

Αν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο και το πρωτάθλημα να έχει πάρει το δρόμο του, ο αγώνας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της φυσιογνωμίας της πίστας. Ο Γερμανός πιλότος βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας τεράστια βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Μάρκ Γουέμπερ.

Το βελγικό Grand Prix είχε παλιά πίστα μήκους 14 χιλιομέτρων μέχρι το 1970, περνώντας λίγο έξω από τα γύρω χωριά του Burnenville, του Malmedy, του Wavreumont, του Cheneux και του Francorchamps. Η Formula1 επέστρεψε στον τόπο το 1983, με την πίστα διαφοροποιημένη και με μειωμένο μήκος, περίπου στα 7 km.

Η χάραξη της πίστας παραμένει σχεδόν ίδια μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τη διαμόρφωση των κερμπς και το κομμάτι μεταξύ της γρήγορης στροφής Blanchimont και της πολύ αργής La Source, όπου πρωταγωνίστησαν αρκετές αλλαγές στο chicane της Bus Stop.

Στη σύγχρονη εποχή το Spa έχει φιλοξενήσει μνημειώδεις αγώνες και αξέχαστες στιγμές, όπως η χαώδης εκκίνηση και η σύγκρουση Schumacher-Coulthard το 1998, το προσπέρασμα του Hakkinen σε Zonta και Schumacher το 2000, τη μονομαχία Hamilton και Raikkonen στη βροχή το 2008.

Ο Michael Schumacher έκανε το ντεμπούτο του σε αυτή την πίστα το 1991 με τη Jordan, πήρε την πρώτη του νίκη το 1992 με τη Benetton υπό βροχή και συνολικά έχει κερδίσει 6 φορές, ενώ δεύτερος στη σχετική λίστα νικητών είναι ο Ayrton Senna, με 5 νίκες, ακολουθούμενος από τον Jim Clark και τον Kimi Raikkonen, που έχουν από 4 νίκες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή