Τσίπρας και Λεπέν μας σώζουν

Ίσως πρέπει να τους ανάψουμε από ένα κερί. Στον δικό μας Αλέξη και στη Γαλλίδα ακροδεξιά Λεπέν (που οι δικοί μας φασίστες της Χρυσής Αυγής τη θεωρούν πολύ... προοδευτική και τη σιχτιρίζουν).

Τσίπρας και Λεπέν μας σώζουν


Και πρέπει να τους ανάψουμε κερί γιατί με τη φόρα που έχουν πάρει για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έχουν τρομάξει τρόικες, μεγάλες τράπεζες και κάτι ευρωπαϊκές κεντροδεξιές κυβερνήσεις τύπου Μέρκελ, που βλέπουν τους δύο πρωταγωνιστές των ακραία διαφορετικών πόλων της πολιτικής, να μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη.

Με τη γιγάντωση των αριστερών δυνάμεων, των ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών ή φασιστών μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, από τη μια στιγμή στην άλλη η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σε μια άλλη πραγματικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην ανάψει το φυτίλι. Από εκεί και πέρα η έκρηξη είναι αναπόφευκτη.

Αυτός λοιπόν ο τρόμος των συντηρητικών κυβερνήσεων της βόρειας Ευρώπης (και κυρίως των Γερμανών αλλά και των ΗΠΑ) για μία πιθανή βαθιά αλλαγή στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης με τις εκλογές του Μαΐου, οδηγεί την τρόικα σε μία απόφαση άκρως φιλελληνική, για να διασώσει τη σημερινή κυβέρνηση από κατάρρευση στις προσεχείς εκλογές (και όχι μόνο για τους δήμους και την ευρωβουλή). Ουσιαστικός στόχος αυτής της φιλελληνικής ξαφνικής πολιτικής της τρόικα είναι να βάλει εμπόδια στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και στη δημιουργία μιας πιθανής πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, με την πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, με το δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν να έρχεται πρώτο στις εκλογές του Μαΐου και τους δικούς μας φασίστες της ΧΑ να κρατάνε την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, Βρυξέλλες, Βερολίνο και Νέα Υόρκη θα κάνουν ό,τι μπορούν να υπάρχει στην Ελλάδα ένα ανάχωμα για τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Το νέο δάνειο λοιπόν που θα μας δώσουν, γύρω στα 20 δισ., το οποίο το χρειαζόμαστε άμεσα γιατί τέλος Απρίλη πρέπει να πληρώσουμε 11,5 δισ. για παλιά χρέη που λήγουν, δεν θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και νέα μέτρα –γιατί ξέρουν πολύ καλά στην τρόικα ότι στην περίπτωση αυτή η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα τινάξει τα πέταλα.

Θα δώσουν λοιπόν τα λεφτά και παράλληλα θα επιμηκύνουν για... 50 χρόνια την εξόφληση των δανείων μειώνοντας και το επιτόκιο γύρω στο2%.

Βέβαια μας κρατάνε αιχμαλώτους για 50 χρόνια και ίσως αυτός να είναι ο μέγιστος σκοπός τους. Πολλά όμως μπορούν να γίνουν μέσα σε μισό αιώνα. Καταλυτικές ανατροπές. Διάλυση της ΕΕ. Ανέλπιστη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ό,τι και να γίνει όμως για την ώρα, όχι μόνο κερί πρέπει να ανάψουμε σε Τσίπρα και Λεπέν, αλλά και προσευχές να κάνουμε να παίζουν αυτό το ρόλο του αντίπαλου δέους στην τρόικα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή