Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτική υπευθυνότητα και οι πιέσεις για μία δήλωση

Για τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου πολλά μπορούμε να πούμε και να σχολάσουμε.

Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτική υπευθυνότητα και οι πιέσεις για μία δήλωση
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
2'

Όμως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα σε όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται στο διαδίκτυο, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πιέσουν να κάνει κάποιου είδους παρέμβαση, προκειμένου να μπει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν να κάνουν είτε με την Έφη Αχτσιόγλου είτε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Και θα σταθώ στα όσα ανέφερε στο Open, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος και τον μεστό πολιτικό του λόγο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια για όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες και να σταματήσει η εργαλειοποίησή του από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και μέχρι την Κυριακή να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί να εμπλακεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε και ορθώς να μείνει ουδέτερος και να μην επηρεάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο την εκλογική διαδικασία. Και πρόκειται για στάση υπευθυνότητας από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτόχρονα έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος την επόμενη ημέρα. Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν η δήλωσή του την προηγούμενη Κυριακή, που χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό είπε: «Θα είμαστε εδώ».

Γνωρίζοντας πως ακόμα και μία του φράση θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση, παραμένει ουδέτερος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως έχει το πολιτικό know how να προσαρμόζεται στις συνθήκες. Ας σεβαστούν λοιπόν όλοι την σημαντική πολιτική στόφα του Αλέξη Τσίπρα και ας σταματήσουν να του ζητούν άμεσα ή έμμεσα να τοποθετηθεί επί ζητημάτων που άπτονται ουσιαστικά της εκλογικής διαδικασίας και ενδέχεται επηρεάσουν τις εξελίξεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή