Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» και νέο «μαύρο» ρεκόρ - Ακόμα και 4.000 οι νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Κοντά στις 4.000 (ίσως και να τις ξεπεράσουν) είναι οι νέες μολύνσεις από Covid - 19 σήμερα, Τρίτη (30/03), την ώρα που το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων είναι προ των πυλών.
Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» και νέο «μαύρο» ρεκόρ - Ακόμα και 4.000 οι νέες μολύνσεις
1'

Όπως αναφέρουν πηγές από την Επιτροπή του υπ. Υγείας στο Newsbomb.gr λίγο μετά τις 11 το πρωί τα κρούσματα ξεπερνούσαν τις 3.000, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο οι μολύνσεις να ξεπεράσουν τις 4.000.

Σχεδόν σίγουρο είναι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ότι σήμερα αναμένεται νέο «μαύρο» ρεκόρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη στα 67.000 τεστ, το μοντέλο του προβλέπει γύρω στα 3.996 κρούσματα.

Ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν στις 23 Μαρτίου με τις μολύνσεις να ανέρχονται σε 3.586.

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγα της οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων.

«Δεν τίθεται ζήτημα να θυσιαστεί η δημόσια υγεία. Είναι το πρώτο κριτήριό μας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα με τους λοιμωξιολόγους.

Οι αλλαγές στο lockdown ξεκινούν από το Σάββατο, όταν και αναμένεται να «ανοίξουν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο. Παράλληλα, «κλειδώνει» και η αλλαγή ώρας για την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ αναφορικά με τα σχολεία θα δοθεί προτεραιότητα στην Γ' Λυκείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί