Ρόδος: Ιταλός απήγαγε και τραυμάτισε με τσεκούρι 38χρονο Αλβανό για μια μοτοσικλέτα

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 

Ρόδος: Ιταλός απήγαγε και τραυμάτισε με τσεκούρι 38χρονο Αλβανό για μια μοτοσικλέτα
Σε πρώτο βαθμό η Δικαιοσύνη επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών
4'

Μια υπόθεση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία της Ρόδου το 2016 θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου όπου ένας 46χρονος αλλοδαπός Ιταλικής καταγωγής, κατηγορείται ότι με μαχαίρι, τσεκούρι και taser τραυμάτισε 38χρονο Αλβανό, αφού προηγουμένως τον απήγαγε, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχαν.

Σε πρώτο βαθμό η Δικαιοσύνη επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 46χρονο.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2016 όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν σε δρόμο της πόλης μας για τραυματισμένο άτομο το οποίο είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Επρόκειτο για τον 38χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας δύο γνωστοί του Ιταλοί τον προσκάλεσαν στο κατάστημα που λειτουργούσαν στην πόλη της Ρόδου. Εκεί τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό με σχοινί και καλώδιο, τον οδήγησαν σε αποθήκη καταστήματος, τον χτυπούσαν με μαχαίρια και ένα τσεκούρι, ενώ του έκαναν ηλεκτροσόκ με μία συσκευή εκκένωσης «taser».

Ο Αλβανός είχε καταγγείλει επίσης ότι περίπου στις 3 τα ξημερώματα στις 25 Ιουλίου, ο 46χρονος Ιταλός αποχώρησε από το κατάστημα αφήνοντας τον 35χρονο συνεργό του για να τον εποπτεύει. Μία ώρα αργότερα ο Αλβανός εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 35χρονος είχε αποκοιμηθεί, κατάφερε να διαφύγει, βγήκε στον δρόμο όπου και τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Μετά τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα του 46χρονου όπου και εντόπισαν τον 35χρονο, τον συνέλαβαν ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), σχοινί και καλώδιο μπαλαντέζα καθώς και μία βερμούδα, ένα μπλουζάκι και ένα μαντήλι με τα οποία ο 38χρονος Αλβανός είπε ότι τον είχαν φιμώσει.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη του 46χρονου Ιταλού, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του, ενώ στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 35 ναρκωτικά χάπια.

Σε ό,τι αφορά τον 38χρονο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 38χρονος αλλοδαπός, για αυτά που συνέβησαν στην αποθήκη του καταστήματος του 46χρονου Ιταλού στις 24 Ιουλίου 2016, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τα χρήματα που είχε δώσει ο τελευταίος για την αγοραπωλησία μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας!

Η αρχική τιμή πώλησης του οχήματος από τον κουνιάδο του– όπως είπε ο Αλβανός- ήταν 4.500 ευρώ αλλά τελικά καθώς ο Ιταλός δεν είχε τόσα χρήματα συμφώνησαν στις 3.500 ευρώ, από τις οποίες έδωσε τις 2.500 και τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ θα τα έδιδε στη συνέχεια.

Ο Αλβανός δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μπήκε στο σπίτι του Ιταλού και έκλεψε χρήματα ή κοσμήματα και διευκρίνισε ότι βασανίστηκε από τον 46χρονο Ιταλό, ενώ ο 35χρονος ανιψιός του δεν είχε ανάμιξη πέραν του γεγονότος ότι κρατούσε στο σώμα του 38χρονου ένα μαχαίρι όπως του είχε υποδείξει ο θείος του προκειμένου να παραμένει ακίνητος.

Ο ίδιος μίλησε για τα τηλέφωνα που έγιναν σε άλλα δύο άτομα προκειμένου να φέρουν τα χρήματα για να ελευθερωθεί, ενώ επεσήμανε ότι λύθηκε και κατάφερε να διαφύγει μόνος του!

Ο 38χρονος είχε τονίσει ότι δεμένος όπως ήταν τον βρήκε προσωπικό της καθαριότητας του δήμου, εκείνοι τον έλυσαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα αυτά καθώς και οι βασανισμοί του υπάρχουν καταγεγραμμένα σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο δόθηκε στην αστυνομία.

Πηγή: rodiaki

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή