Ρόδος: Επιχειρηματίας «φύλακας άγγελος» για 17χρονο τουρίστα - «Νομίζω ότι όλοι θα έκαναν το ίδιο»

Ρόδος: Τη ζωή ενός 17χρονου τουρίστα που κινδύνεψε μετά από ατύχημα με μαχαίρι έσωσε ένα επιχειρηματίας στη Ρόδο - Τι ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ANT1

Ρόδος: Επιχειρηματίας «φύλακας άγγελος» για 17χρονο τουρίστα - «Νομίζω ότι όλοι θα έκαναν το ίδιο»
2'

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση ενός επιχειρηματία στη Ρόδο για έναν ανήλικο τουρίστα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά λάθος με μαχαίρι την ώρα που έτρωγε.

Ο νεαρός τουρίστας με καταγωγή από την Νορβηγία αιμορραγούσε ακατάσχετα στο πόδι και ο επιχειρηματίας βλέποντας το περιστατικό έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Νομίζω ότι όλοι θα έκαναν το ίδιο εκείνη τη στιγμή», ανέφερε αρχικά ο επιχειρηματίας μιλώντας στον ANT1 για να συνεχίσει: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά του αίματος και το πόσο έκαιγε στα χέρια μου».

«Άκουσα μια φωνή για βοήθεια και κάποιον να ζητάει ασθενοφόρο. Βγαίνω έξω και βλέπω το παιδί που είχε σκύψει στο τραπέζι και μία λίμνη αίματος από κάτω. Πλησίασα κοντά να δω τι είχε γίνει και είδα το παιδί να έχει καρφωθεί με ένα μαχαίρι στον μηρό του. Ο ίδιος δεν αντιλαμβανόταν τι έχει συμβεί και ήταν ημιλιπόθυμος», συνέχισε.

Ο 28χρονος Δημοσθένης, έχοντας εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες έδρασε αστραπιαία.

«Εκείνη τη στιγμή, έδρασα ακαριαία. Έπιασα και έβαλα τη ζώνη πάνω από το μαχαίρι και την έσφιξα πάρα πολύ δυνατά. Πήγα στο παιδί κοντά και γονάτισα μπροστά του, του είπα ότι είμαι εδώ για να τον βοηθήσω», εξήγησε στη συνέχεια ενώ συμπλήρωσε: «Είχε αγχωθεί όταν με είδε, δεν ήξερε τι γινότανε».

Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο εξαιτίας της πολυκοσμίας που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στην παλιά πόλη της Ρόδου η οποία κατακλύζεται από τουρίστες και κατοίκους.

«Καλέσανε το ασθενοφόρο και μετά από 20 λεπτά ήρθανε δύο άνθρωποι και μου είπαν ότι είναι οι τραυματιοφορείς και πως το ασθενοφόρο δεν μπορεί να μπει στην παλιά πόλη γιατί έχει πολύ κόσμο αυτή τη στιγμή».

Ο 17χρονος Φίλιπ μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο και πλέον μετά την παροχή βοήθειας είναι καλά.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Καβούρι: Πώς πνίγηκε ο 6χρονος - Τι λένε οι μάρτυρες

Τέμπη: Αποκαλυπτικό το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών – Η ουσία που εντοπίστηκε

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Πνιγμός 10χρονου παιδιού σε πισίνα ξενοδοχείου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή