Πώς θα βρείτε τον φθηνότερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας;

Με την ανάρτηση των τιμών στην πλατφόρμα της ΡΑEEY, οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα τιμολόγια ρεύματος
Πώς θα βρείτε τον φθηνότερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας;
IN TIME
2'

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τα τιμολόγια ανά χρώμα, αλλά και στο σύνολο τους και να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το φθηνότερο συμβόλαιο κάθε μήνα, γεγονός που διευκολύνει και τη «μετακόμιση» τους από πάροχο σε πάροχο.

Πώς θα συγκρίνετε τα τιμολόγια ρεύματος

Οι τιμές ρεύματος που προσφέρουν οι πάροχοι, σε όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια αναρτώνται στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr και περιλαμβάνουν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» τιμολόγια, τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλους τους προμηθευτές, με κοινή φόρμουλα υπολογισμού, τα «μπλε», τα οποία είναι σταθερά και τα «κίτρινα», τα οποία είναι τα κυμαινόμενα.

Παράλληλα, ο πίνακας περιλαμβάνει την πάγια χρέωση, η οποία εκ του νόμου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 ευρώ τον μήνα, αλλά υπάρχουν προσφορές που ξεκινούν από χαμηλότερα επίπεδα.

Τέλος, αναγράφεται και η τελική τιμή προμήθειας του σχετικού μήνα, κατόπιν υπολογισμού τυχόν εκπτώσεων. Μάλιστα, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών, αναγράφεται η προϋπόθεση βάσει της οποίας χορηγείται η εκάστοτε έκπτωση.

Το «εργαλείο» Energy Cost

Επιπλέον, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα από τη διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) https://www.energycost.gr/

Διαβάστε το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στην Ενέργεια ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή