Χαλκιδική: Νέα στοιχεία «φωτιά» για το μοιραίο λούνα παρκ – Συνεχίζεται η τριπλή εισαγγελική έρευνα

Μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίες ρυθμούς

Χαλκιδική: Νέα στοιχεία «φωτιά» για το μοιραίο λούνα παρκ – Συνεχίζεται η τριπλή εισαγγελική έρευνα
INTIME NEWS
3'

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή εισαγγελική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στο μοιραίο λούνα παρκ. Ο πατέρας του θύματος προσκόμισε μία σειρά από νέα έγγραφα για το καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης στο Πευκοχώρι και τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ενώ ανέθεσε την υπεράσπισή του, στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.

Ο ίδιος με ένα σακίδιο στην πλάτη του γεμάτο έγγραφα και συνοδευόμενος από τον άλλο γιο του, που επέζησε από το τραγικό συμβάν, έφτασε στο δικαστικό μέγαρο και πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο πατέρας του 19χρονου, μέσα από τα έγγραφα που προσκόμισε υποστηρίζει ότι το μοιραίο παιχνίδι ήταν ακατάλληλο και πως το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις αντί για τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του, ότι η επιχείρηση λειτουργούσε νόμιμα.

«Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε στην οιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Σε εξέλιξη η τριπλή εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα

Σε μια προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την τραγωδία, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί τριπλή εισαγγελική έρευνα. Η πρώτη αφορά το δυστύχημα, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να ζητάει από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.

Το Mega έφερε στο φως την υπεύθυνη δήλωση που έχει την υπογραφή μηχανικού για το παιχνίδι που μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου.

lounapark-eggrafo.jpg

Υπογράφηκε στις 3 Μαΐου του 2024 και αναγράφεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ και των παιχνιδιών, ανάμεσα στα οποία και το crazy dance. Το μοιραίο παιχνίδι που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη.

Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι το μοιραίο παιχνίδι αποτελούσε μία φθηνή αντιγραφή του ιταλικής κατασκευής crazy dance.

Οι έρευνες για το δυστύχημα στο Πευκοχώρι συνεχίζονται, με τον πατέρα του 19χρονου Γιάννη να εμφανίζεται αποφασισμένος για ακόμα μια μέρα, να κινήσει γη και ουρανό μέχρι εκείνοι που ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού του, να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή