Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και πάλι;

Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι πρατηριούχοι- έμποροι καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς καταγγέλλουν...

1'

Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι πρατηριούχοι- έμποροι καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς καταγγέλλουν καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή «για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης».

Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι μπλοκάρονται οι επιστροφές όχι μόνο σε πρατηριούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους. Αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες - δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

Η ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, όσοι έχουν φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις επιστροφές. "Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή