Σαμοθράκη: Καταστροφές από βροχόπτωση και χαλαζόπτωση

Μεγάλης έκτασης καταστροφές στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης προκλήθηκαν από την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο νησί, με αποτέλεσμα ο δήμος να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για βοήθεια, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Σαμοθράκη: Καταστροφές από βροχόπτωση και χαλαζόπτωση
1'

Η καταστροφές έπληξαν, μια ελαιοπαραγωγική και συνάμα τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχή (Παναγιά Κρεμνιώτισσα, Παχιά Άμμος) και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών από το βουνό καταπλάκωσαν δρόμους, ελαιοκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, σε τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν παρασυρθεί από ρέματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση.

Ο δήμος προσπαθεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του να κάνει ό,τι μπορεί, υπογράμμισε ο κ. Χανός και πρόσθεσε ότι για την κατάσταση ενημερώθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, διότι βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο, όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χανός.

Διαβάστε επίσης:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή