Πώς θα απαλλαγείτε από την ακμή το καλοκαίρι

Δραστικές ουσίες και ήπιες μέθοδοι υπόσχονται να εξαφανίσουν σπυράκια και λιπαρότητα τους θερινούς μήνες.

Πώς θα απαλλαγείτε από την ακμή το καλοκαίρι
2'

Υπάρχει ένας μύθος που καλά κρατεί εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με αυτόν, η έκθεση στον ήλιο εξαλείφει τα αντιαισθητικά σπυράκια και κάθε ίχνος λιπαρότητας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί άνθρωποι να εκτίθενται στον ήλιο για ώρες.

«Αυτό που ισχύει είναι ότι το καλοκαίρι συσσωρεύονται πιο εύκολα νεκρά κύτταρα στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος που γίνεται πιο παχιά με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ακμή έχει φύγει. Η βελτίωση αυτή όμως είναι προσωρινή και το πρόβλημα καμουφλάρεται χωρίς να λύνεται.

Επιπλέον τα κόκκινα στίγματα της ακμής μπορεί να μετατραπούν σε καφέ κηλίδες χωρίς τη χρήση αντιηλιακού» εξηγεί η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του κέντρου Δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine. Μάθετε ποιες λύσεις προτείνει η γιατρός για την ακμή.

Ποντάρετε στα κατάλληλα προϊόντα:

Αυτό το διάστημα που η ηλιοφάνεια είναι έντονη ξεχάστε για λίγο την αντιβίωση από το στόμα. Η γιατρός συστήνει πιο ήπια τοπικά σκευάσματα για τις περιπτώσεις που έχετε βαριά ακμή, όπως κρέμες με αζελαϊκό και ρετινοϊκό οξύ, αλλά και σαλικυλικό οξύ. Επειδή μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, το ιδανικό είναι να εφαρμόζονται το βράδυ.

Επενδύστε στον δερματολογικό καθαρισμό:

«Η κατάλληλη θεραπεία που γίνεται στο ιατρείο αυτή την περίοδο-αλλά και όλο το χρόνο-είναι ο δερματολογικός καθαρισμός με το σύστημα της μικροδερμοαπόξεσης. Είναι ιδανικός σε περιπτώσεις ήπιας ακμής, καθώς εξομαλύνει τη λιπαρότητα, απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα» εξηγεί η δρ. Τσιατούρα. Αν ενδείκνυται, η γιατρός στην συνέχεια αφαιρεί το σμήγμα με τον φαγεσωροεξαγωγέα, μια διαδικασία που είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη.

Κάντε ένα ήπιο πίλινγκ:

Συστατικά όπως το μανδελικό οξύ δεν προκαλούν ξεφλούδισμα και δεν ερεθίζουν το δέρμα, ενώ θεωρούνται ασφαλή αυτή την εποχή. Επίσης μειώνουν τη φλεγμονή.

Cosmetic Derma Medicine
τηλ. 210 6980451
www.cosmeticdermamedicine.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή