Ενισχύονται τα κονδύλια για τη μετανάστευση

Αυξημένο κατά 10% θα είναι το ποσό που θα λάβει η χώρα μας για το 2012 ως επιχορήγηση...

1'

Αυξημένο κατά 10% θα είναι το ποσό που θα λάβει η χώρα μας για το 2012 ως επιχορήγηση για τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, το ποσό που θα διανεμηθεί στα κράτη μέλη της Ε.Ε. για ενίσχυση των συνόρων και λοιπές δράσεις για την μετανάστευση φτάνει τα 321,9 εκατ. ευρώ και θα είναι αυξημένο κατά 35%.

Τα χρήματα αυτά προορίζονται για δράσεις που σχετίζονται με την καλύτερη διαχείριση των συνόρων και τις πολιτικές έκδοσης βίζα, το 2012. Σκοπός είναι, το κεφάλαιο αυτό να υποστηρίξει επενδύσεις στα κράτη μέλη της Ε.Ε. αλλά και σε μη μέλη που συμμετέχουν στην συνθήκη Σένγκεν και αντιμετωπίζουν μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις.

Στο ποσό που θα μοιραστεί στις χώρες αυτές, θα προστεθούν ακόμη 22,2 εκατ. ευρώ για διεθνείς δράσεις, 10 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένες συνοριακές δράσεις και 16 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα για τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν στο Kainingrad μέσω Λιθουανίας. Το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 370,1 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά.

Η απόφαση της Κομισιόν, μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντική ενίσχυση της Ιταλίας (από 32 στα 52 εκατ. ευρώ) η οποία δέχεται κύματα μεταναστών από της χώρες της Μεσογείου. Αυξημένα σε σχέση με το 2011 θα είναι και τα ποσά που προορίζονται για τη Μάλτα, την Κύπρο, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας θα δοθούν περί τα 44,7 εκατ. ευρώ το 2012 από τα 40,9 εκατ. ευρώ το 2011.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή