Η συνταγή της ημέρας: Ψητή γαλοπούλα με σάλτσα γκρέιβι
Η πιο μαλακή και ζουμερή γαλοπούλα που έχετε δοκιμάσει συνοδευόμενη από σάλτσα gravy.
#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.
ΥΛΙΚΑ
1 γαλοπούλα 4 κιλών
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8
6 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
4 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2 στικ σέλερι, κομμένα σε κάθετες φέτες
1 κ.γ. φασκόμηλο, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 lt ζωμό λαχανικών
Για τη γέμιση:
½ μήλο, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε κάθετες φέτες
1 στικ κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com